31 døde av mystisk sykdom

Verdens Helseorganisasjon har sent eksperter for å sjekke en rekke dødsfall i det sørlige Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere har den fryktede SARS-sykdommen blitt registrert i Hongkong, Vietnam og Singapore. Nå frykter helseeksperter at også Kina er rammet av den mystiske lungesykdommen. Ifølge AP døde 31 mennesker i Guangdong-provinsen i det sørlige Kina av en mystisk sykdom i løpet av februar. Guangdong grenser til Hongkong. Likhetene med SARS er flere. 24 av de døde oppholdt seg i hovedstaden Guanzhou de andre sju oppholdt seg andre steder i provinsen.

I løpet av februar var det rapportert om 792 tilfeller av sykdommen i provinsen sier en talskvinne. Kinesiske myndigheter har tidligere rapportert om 305 tilfeller hvorav fem døde. Nå viser det seg at tallet kan være mye høyere.

Verdens Helseorganisasjon (WHO) ber nå kinesiske myndigheter følge sykdommen bedre. De er særlig bekymret for spredningen av SARS, i Hongkong er 10 mennesker døde, det er meldt om 17 offisiellt kjente dødsfall på verdensbasis.

WHO har sent en gruppe eksperter til Kina for å undersøke om det er en sammenheng mellom lungesykdommen som herjer der og SARS.