31 festdeltakere anmeldt for brudd på smittevernreglene

Lørdag kveld og natt til søndag har Vest politidistrikt fått inn hele 35 meldinger om feststøy og bråk. 31 personer er anmeldt for brudd på smittevernreglene.

FLERE FESTER: Vest politidistrikt har fått inn flere meldinger om feststøy og bråk lørdag kveld og natt til søndag. Her fra Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB
FLERE FESTER: Vest politidistrikt har fått inn flere meldinger om feststøy og bråk lørdag kveld og natt til søndag. Her fra Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Rett før klokka 21.00 lørdag kveld meldte politiet om en studentfest i Bergen, der 16 personer var til stede.

- De var samlet på et begrenset område, hadde sosial samling og drakk alkohol. Alle var enten utenlandske statsborgere og eller studenter, skrev Vest politidistrikt på Twitter.

Samtlige ble anmeldt for brudd på smittevernreglene.

Også natt til søndag måtte politiet stoppe en fest i Bergen. Da hadde 15 personer samlet seg i en leilighet i Sandviken.

- 15 personer blir anmeldt for brudd på smittevernreglene, skrev politiet på Twitter.

Det er registrert 89 nye smittede i Bergen siste døgn. Video: NTB Vis mer

I en pressemelding klokka 04.46 natt til søndag sier operasjonsleder i Vest politidistrikt, Per Algrøy, at politiet har fått inn hele 35 meldinger om feststøy og forstyrrelse av natteroen lørdag kveld og natt til søndag.

- De fleste av disse gjaldt Bergen kommune, men også noen meldinger kom inn fra andre steder i distriktet, sier Algrøy.

Politiet hadde kapasitet til å rykke ut på 26 av festene.

- Politiet anmeldte 31 personer for brudd på smittevernbestemmelsene. Disse fordelte seg på to fester (de nevnte festene med henholdsvis 16 og 15 deltakere, journ.anm.). De aller fleste av de anmeldte er gutter og jenter i 20-åra. Noen i 30-åra, sier Algrøy.

Fram til 23. november har Bergen kommune lagt ned forbud mot private sammenkomster med over fem deltakere, inkludert dem som bor i hjemmet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer