31 high school-elever utvist i fem dager etter «twerking»-video

Går glipp av skoleball og avslutningsseremoni på grunn av skolens «nulltoleranse mot seksuell trakassering».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elevene ved Scripps Ranch i San Diego ville bare lage en morsom video som en avslutning på et kurs i videojournalistikk, men endte i stedet med å bli suspendert fra skolen i fem dager, nektet å delta på skolens avslutningsball («prom»), i tillegg til å bli nektet å gå fram for å motta diplomet under avslutningsseremonien ved skolen.

Dette melder lokalavisa UT San Diego.

- Seksuell trakassering Alt på grunn av brudd på skolens regler for seksuell trakassering, som forbyr enhver form for verbale, visuelle eller fysiske uttrykk av seksuell art.

Videoen viser jentene i klassen utføre «twerking», en dans der man vrikker heftig på hoftene - gjerne mens man står på hendene. Skolen reagerte spesielt på at skolens videoutstyr ble benyttet for å lage videoen, noe som også vil være tema under neste styremøte på skolen.

Flere av studentene og foreldrene reagerer på straffenivået skolen har lagt seg på, men ikke alle har mistet humøret av å gå glipp av avslutningsballet. En av jentene i videoen twitret: «Suspendert for å ha twerket. Hva gjør jeg? Twerker. På stranda. Jeg twerker på stranda.»

- Beveger kun hoftene Kevin Beiser, som sitter i skolens styre, er usikker på om det er riktig å utvise alle som var involvert i videoen, eller om man heller bør straffe lederne. Han sier til UT San Diego at det er upassende språk i videoen, men at jentene som danser «kun beveger hoftene».

- Hvis det var en gjeng gutter som danset, ville da alle sammen blitt utvist? spør Beiser retorisk.

Elevene har mulighet til å anke og legge fram saken sin for en komité på skolen, som vil ta den endelige avgjørelsen om de får delta på skolens avslutningsball og avslutningsseremoni.

TWERKING: Denne jenta twerker, mens en mannlig medstudent mimer til en raplåt.
TWERKING: Denne jenta twerker, mens en mannlig medstudent mimer til en raplåt. Vis mer