Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

31 personer mangler alibi

HAUGESUND (Dagbladet): Det 20 år gamle vitnet som advokatene har utpekt som en mulig drapsmann i Birgitte-saken, har ikke alibi. Etter det Dagbladet forstår mener advokatene å ha funnet 31 personer som står uten alibi i Birgitte-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarerne til den drapstiltalte fetteren til Birgitte, Stavanger-advokatene Arvid Sjødin og Gunnar Helgevold, har bevisst trukket fram den 20 år gamle Kopervik-mannen for å illustrere at politiet har gjort en dårlig jobb. Fordi han ikke har vanntett alibi, mener advokatene han kan være en mulig drapsmann.

I retten i går kom det fram at det er halvannen time på drapnatta han ikke kan gjøre rede for.

Husket ikke

Kopervik-mannen husket ikke mange detaljer fra den aktuelle natta. Han henviste til feil i tidligere forklaringer, men kunne ikke gjøre rede for alle sine bevegelser drapsnatta.

Under utspørringen kom det fram opplysninger om tre ulike biler som advokatene ville vite om han hadde kjørt drapskvelden.
Den ene bilen, en eldre Mercedes, ble disponert av hans mor. Moren forklarte at sønnen ikke hadde nøkkel til denne bilen drapsnatta, men bekreftet at bilen hadde stått parkert utenfor Torfæus pub.

Bil nummer to var en rød Opel Commodore.

Et vitne forklarte at han hadde sett denne spesielle bilen drapsnatta, men Kopervik-mannen holdt fast ved at den sto uten skilter hjemme på Sund på Karmøy.

Den mest sentrale bilen var den hvite eldre Opel Asconaen som guttegjengen hadde kjørt tidligere på kvelden. Kopervik-mannen forklarte at de hadde vært på Gamle Sundveg i løpet av ettermiddagen, men snudde fordi bilen var lav og slo nedi veien. Ved 18- 19-tida havarerte girkassa på bilen, og den ble derfor parkert.

Alibikontrollen

Vitne A - (jente): Så Kopervik-mannen kjøre sin mors Mercedes klokka 23.40.

Vitne B - (kamerat): Vi kjørte på Gamle Sundveg, girkassa røk ved 16-tida, og bilen ble parkert i utkanten av sentrum.

Vitne C - (kamerat): Girkassa røk og bilen ble parkert ved 15- 16-tida.

Vitne D - (kamerat): Var med i Asconaen. Er sikker på at de ikke var på Gamle Sundveg.

Vitne E - (kamerat): Vi kjørte på Gamle Sundveg. Husker ikke når gearkassa røk.

Vitne F - (Kopervik-mannens mor): Ungdommene hadde kjørt rundt i Asconaen hele kvelden, men girkassa ble ødelagt og bilen parkert like før han kom til meg på Torfæus pub. Da var klokka omkring 01.15 eller 01.30.

Bevegelsene

- Hvor var du seinere på kvelden? spurte advokat Sjødin.

- Jeg var på diskotek U99, men gikk derfra før det stengte ved midnatt. Siden gikk jeg fram og tilbake i gågata og sentrum, fram til klokka 01.30. Da gikk jeg til Torfæus pub for å møte min mor.

Alibikontrollen

Vitne A - (kamerat): - Jeg møtte Kopervik-mannen i gågata, ikke langt fra Torfæus pub. Det må ha vært rundt klokka 00.30. 20- 30 meter fra stedet hvor jeg traff Kopervik-mannen så jeg ei ung jente ved butikken Skoringen. Det kan ha vært Birgitte.

Vitne B - (jente): En nær venninne av Kopervik-mannen, identisk med jenta som sprekker den drapstiltalte fetters alibi, mener bestemt at Kopervik-mannen ikke var på diskoteket U99 denne kvelden.

Hele Norges coronakart