312 nye yezidier drept i IS-massakre i Irak

- Det lå lik overalt, sier øyenvitne.

FRAMRYKKING: IS har massakrert 312 nye yezidi-menn i den irakiske landsbyen Kojo, melder Sky News lørdag kveld. Dermed er totalt nesten 400 menn fra landsbyen drept. Arkivfoto: NTB scanpix
FRAMRYKKING: IS har massakrert 312 nye yezidi-menn i den irakiske landsbyen Kojo, melder Sky News lørdag kveld. Dermed er totalt nesten 400 menn fra landsbyen drept. Arkivfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): IS har massakrert 312 nye yezidi-menn i den irakiske landsbyen Kojo, melder Sky News lørdag kveld.

Dermed er totalt nesten 400 menn fra landsbyen drept. Kojo ligger ikke langt ifra Sinjar - der tusenvis av yezidier er blitt holdt fanget oppe i fjellene. Kojo er en av tre landsbyer i området som er omringet av IS. Den har om lag 1200 innbyggere som alle tilhører yezidi-minoriteten.

Kom for sent Yezidien Mohsen Tawwal er med i en motstandsgruppe som har forsøkt å stoppe IS' frammarsj i området. Han sier til nyhetsbyrået AFP at han så et stort antall lik ligge på bakken i landsbyen.

Tawwal og hans medsoldater forsøkte å stoppe massakren, men han sier de kom for sent til å hindre IS-massakren i landsbyen.

- Vi kom oss inn i en del av landsbyen, men vi var for sent ute, sier Tawwal.

- Det lå lik overalt. Vi klarte bare å få med oss to mennesker ut i live. Resten var drept.

Rystet Norsk-bosatte kurdere fortalte fredag ettermiddag til Dagbladet at IS-styrker hadde utført en massakre nord i Irak.

- Vi fikk vite at IS nå massakrerer yezidier i den nord-irakiske byen Kojo. IS har omringet byen siden 3. august, men i dag gikk de til angrep. Vi får meldinger om at mange hundre er drept. I tillegg blir kvinnene og jentene i byen bortført, fortalte norskkurdiske Revin Aswad til Dagbladet, rett etter et møte med utenriksminister Børge Brende og forsvarsminister Ine Søreide Eriksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer