315 irakiske fanger løslatt

Fire busser med irakiske fanger forlot det beryktede Abu Ghraib-fengselet i Bagdad i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Om lag 315 fanger ble i formiddag løslatt og fraktet fra Abu Ghraib-fengselet, hvor utstrakt tortur og mishandling av irakiske fanger har funnet sted, melder CNN.

Dette er den første masseløslatelsen av fanger, etter at skandalen rundt de amerikanske soldatenes mishandling av fanger ble kjent.

De fire bussene ble eskortert av amerikanske militærkjøretøyer og en rekke kjøretøyer som fraktet venner og familie av de frigitte fangene.

Bestemmelsesstedet for busslastene med fanger var byen Baqubah, hvor det utspant seg store gledesscener rundt de løslatte fangene da de slapp fri fra bussene.

For en uke siden var det rundt 3800 fanger i det nå så beryktede fengselet. Amerikanerne planlegger å redusere dette til mellom 1500 og 2000, ifølge CNN.

<B>LØSLATES: </B>For en uke siden var det rundt 3800 fanger i det nå så beryktede Abu Ghraib-fengselet. Amerikanerne planlegger å redusere dette til mellom 1500 og 2000.
<B>GLEDESSCENER: </B>En iraker omfavner sin bror, etter at han ble kjørt fra Abu Ghraib-fengselet og løslatt i byen Baqubah i Irak.
<B>FRI: </B>De mer enn 300 irakiske fangene som ble løslatt i dag ble fraktet med busser og sluppet fri i byen Baqubah.