32 antiloper døde etter at de drakk kloakk

Kritisk for to nesehorn i indisk dyrehage.

100 IGJEN: Ifølge nyhetsbyrået er det fortsatt cirka 100 svartbukk-antiloper igjen i dyrehagen, men 32 har tragisk gått bort etter kloakkvann havnet i drikke vannet deres. Dette bildet er hentet fra dyrehagen i april i år. Det er uklart om antilopen på bildet er blant de rammede. Foto: AFP/SCANPIX
100 IGJEN: Ifølge nyhetsbyrået er det fortsatt cirka 100 svartbukk-antiloper igjen i dyrehagen, men 32 har tragisk gått bort etter kloakkvann havnet i drikke vannet deres. Dette bildet er hentet fra dyrehagen i april i år. Det er uklart om antilopen på bildet er blant de rammede. Foto: AFP/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Kraftig monsunregn har de skapt store problemer for dyrene i en dyrehage i New Delhi i India de siste ukene.

Det kraftige regnet førte til at et kloakkrør ble tett. Kloakkvann rant dermed over sine bredder og har skylt inn i dyrenes innhegninger i dyrehagen.

Verst har det gått ut over en gruppe svartbukk antiloper. Hele 32 dyr har omkommet etter at de drakk av det møkkete kloakkvannet, melder nyhetsbyrået AP.

Ifølge ledelsen ved National Zoological Park i den indiske hovedstaden fikk dyrene indre infeksjoner etter å ha drukket vannet. Dyrene har omkommet i løpet av de siste ukene.

Tilstanden er kritisk for to nesehorn som også har fått i seg søplevannet.

Myndighetene jobber nå på spreng for å få fikset det tette røret og for å forsikre at vannet slutter å renne inn til dyrene i dyrehagen.

Når svartbukk-antilopene ikke er i fangenskap finnes de for det meste i India, Nepal og i Pakistan. De forekommer også i Texas i USA og i Argentina. Antilope-arten er kjent for sin hurtighet og kan komme opp i hastigheter opp til 80 kilometer i timen.