PÅGREPET:  En filippinsk 32 årig vanekriminell (innfelt) er siktet for å ha skutt og drept Ole Jacob Kristoffersen utenfor denne butikken på ferieøya Bohol. Foto: HARRY WAD / DAGBLADET
PÅGREPET: En filippinsk 32 årig vanekriminell (innfelt) er siktet for å ha skutt og drept Ole Jacob Kristoffersen utenfor denne butikken på ferieøya Bohol. Foto: HARRY WAD / DAGBLADETVis mer

32-åring fengslet for bestillingsdrap på Ole Jacob (50)

Skal sitte varetektsfengslet til saken kommer opp for retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BOHOL/OSLO (Dagbladet): 32-åringen som er siktet for å skyte nordmannen Ole Jacob Kristoffersen foran sin høygravide forlovede, er nå varetektsfengslet, opplyser etterforskningsleder Pelagio Rosagaran i det lokale politiet til Dagbladet.

Bestillingsdrap Mannen vil nå få oppnevnt en advokat, og må sitte fengsel til saken kommer opp for retten.

Det var søndag at Kristoffersen ble drept i et bestillingsdrap i byen Panglao på den filippinske ferieøya Bohol. En mann gikk av en motorsykkel og skjøt Kristoffersen på kloss hold, utenfor en butikk.

Det var flere vitner til hendelsen, og ifølge politiet ble den siktede pågrepet torsdag etter at øyevitner hadde pekt ham ut.

Overga seg etter fire timer 32-åringen er en kjenning av politiet og var bevæpnet da de skulle pågripe ham i hans bolig. Politiet måtte forhandle i fire timer før 32-åringen overga seg.

Deretter ble han satt i arresten, og i dag ble det klart at han vil være fengslet fram til rettssaken starter. Han vil ikke kunne løslates mot kausjon.

32-åringen er tidligere dømt for en rekke forhold, samtidig som han har flere saker på vent i rettssystemet. Politiet jobber ut fra teorien at han ble betalt for å drepe nordmannen.

- Ikke motiv Rosagaran opplyser at politiet ikke har fastslått noe motiv, og at de holder alle muligheter åpne når det gjelder hvem som eventuelt har betalt 32-åringen for å skyte nordmannen.

Etter hva Dagbladet forstår, lå Kristoffersen i konflikt med flere personer på Bohol - etterforskerne har blant annet merket seg at 50-åringen hadde en konfrontasjon med forlovedens tyske ekskjæreste for ei tid tilbake.

Skulle gifte seg Ett av vitnene til drapet var Kristoffersens gravide forlovede (23), som er sju måneder på vei med hans barn.

- Jeg er sjokkert og redd, og skjønner ikke helt hva som er skjedd, sier forloveden til Dagbladet.

De to skulle gifte seg rett over nyttår.
 
- Tankene mine går til hans gamle mor i Norge, sier hun.

 SKULLE GIFTE SEG:  Ole Jacob Kristoffersen (50) og hans forlovede (23) skulle gifte seg rett over nyttår. Hun er gravid i sjuende måned. Foto: PRIVAT
SKULLE GIFTE SEG: Ole Jacob Kristoffersen (50) og hans forlovede (23) skulle gifte seg rett over nyttår. Hun er gravid i sjuende måned. Foto: PRIVAT Vis mer