VILLE INN: 32-åringen vakte politiets oppmerksomhet da han slo med en hammer for å komme seg inn på politihuset på Grønland i Oslo i natt. Her står politihuset i mer rolige omgivelser bare timer tidligere i går ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
VILLE INN: 32-åringen vakte politiets oppmerksomhet da han slo med en hammer for å komme seg inn på politihuset på Grønland i Oslo i natt. Her står politihuset i mer rolige omgivelser bare timer tidligere i går ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

32-åring hamret seg inn til politiet

Rutene ble pulverisert da Oslo-mannen byttet ut ringeklokka med en hammer for å komme seg inn til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Sven-Martin Ege, sier at én politibetjent akkurat hadde kommet inn fra oppdrag da han hørte skarp hamring fra ytterdøra på politihuset på Grønland.

Det viste seg at det sto en 32 år gammel mann, som politiet kjenner godt til fra før, og hamret på døra med en hammer.

- Han hamret rett og slett løs på vinduene. De er godt ødelagt, pulverisert, sier Ege til Dagbladet.

- Gjort lignende tidligere Hendelsen skjedde i 00.40-tida i dag. Mannen ble ni minutter senere pågrepet. Han må nå svare for hva han ville oppnå ved å bruke en hammer i stedet for ringeklokka da han besøkte politihuset, skriver NTB.

Mannen ble plassert i politiets arrest og skal avhøres i dag tidlig.

- Typiske reaksjoner på slike forhold er bøter, men også fengselsstraff, sier Ege.

32-åringen er godt kjent for politiet fra tidligere, blant annet for skadeverk. Politiet har foreløpig ikke fått klarlagt hvorfor 32-åringen var så ivrig på å komme seg inn i bygget.

- Han har gjort lignende tidligere, sier han.

- Politiet er godt vant til skadeverk og at vinduer knuses, men det er ikke akkurat ofte vi opplever det på politihuset. Dette er veldig spesiell oppførsel. Hadde han bare ringt på, skulle han fått slippe inn og vi ville ha snakket med ham, sier operasjonslederen.

Voldsnatt I tillegg til hamring og knuste ruter i egen bakgård, har politiet hatt en travel natt, opplyser Ege.

- Det har vært mye ordensforstyrrelser med en en del legemsskader i sentrum av byen, sier han.

Politiet har ikke fått melding om noen alvorlige personskader, men Ege forteller at politiet har måttet dra fra hendelse til hendelse i løpet av natta i hovedstaden.

- Det har heldigvis ikke vært noen skadde. Slike saker skjer oftest i helgene, så vi synes det er underlig. Man skulle ønske folk kunne få gå i fred og føle seg trygge, sier operasjonsleder Sven-Martin Ege til Dagbladet.