- 32-åring har vært borte siden tirsdag

Stor leteaksjon etter savnet kvinne i Jotunheimen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store mannskaper og flere helikoptre leter etter en 32 år gammel kvinne som er savnet ved Gjendesheim i Jotunheimen. Politiet tror kvinnen har vært borte siden tirsdag.

- Det vi vet er at kvinnen ikke har vært i kontakt med folk siden tirsdag. Hun møtte ikke på jobb fredag og i denne perioden vet vi ingenting om kvinnens bevegelser, sier operasjonsleder Sten Gregersen i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Kvinnen ble meldt savnet klokken 4.29 natt til lørdag. Hun hadde parkert bilen sin ved Maurvangen, men lagt igjen alt utstyr for overnatting i naturen, i campingvognen.

- Alt tyder på at hun ikke skulle veldig langt, sier Gregersen.

Pårørende har fortalt politiet at kvinnen tidligere i uka fortalte at hun hadde planer om å gå til Gjendesheim turisthytte. Derfra var planen å ta båtruten på Gjende-vannet videre inn til Memurubu fjellstue. Lørdag sjekket politiet kvinnens mobiltelefonlogg, der siste aktivitet var registrert sist tirsdag.

Luftambulansen og frivillige mannskaper søkte etter kvinnen de første timene etter at hun ble meldt savnet. Lørdag formiddag tok et politihelikopter og et Sea King redningshelikopter over søket fra lufta.

Politiet har etablert en kommandosentral på Maurvangen. Både lokalt politi, Røde Kors Hjelpekorps, Norske Redningshunder og politiets egen hundeekvipasje deltar i letingen.

Deler av søket blir lørdag ettermiddag konsentrert i området mellom Gjendesheim og Memurubu. Men i teorien kan hun ha tatt alle mulige veier, sier redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

NTB