PÅGREPET: En filippinsk 32 årig vanekriminell (innfelt) er siktet for å ha skutt og drept Ole Jacob Kristoffersen utenfor denne butikken på ferieøya Bohol. Foto: HARRY WAD / DAGBLADET
PÅGREPET: En filippinsk 32 årig vanekriminell (innfelt) er siktet for å ha skutt og drept Ole Jacob Kristoffersen utenfor denne butikken på ferieøya Bohol. Foto: HARRY WAD / DAGBLADETVis mer

32-åring siktet for bestillingsdrap på Ole Jacob (50)

Den høygravide forloveden ble vitne til at nordmannen ble skutt på kloss hold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BOHOL/OSLO (Dagbladet): En 32-åring er pågrepet og siktet for å ha skutt og drept nordmannen Ole Jacob Kristoffersen (50) på den filippinske ferieøya Bohol, opplyser det lokale politiet til Dagbladet.

- I dag tidlig klokka 06 (filippinsk tid, red.anm.) pågrep vi en 32-årig mann. Han blir trolig framstilt for fengsling i dag eller i morgen, sier Pelagio Rosagaran, politiinspektør og etterforskningsleder ved Bohol politidistrikt, til Dagbladet.

Han opplyser at pågripelsen skjedde etter at siktede ble utpekt av øyenvitner.

Skulle gifte seg Kristoffersen ble søndag drept av en mann som gikk av en motorsykkel og skjøt ham på kloss hold utenfor en butikk i byen Panglao. Flere personer ble vitne til drapet, blant andre hans filippinske forlovede (23), som er gravid i sjuende måned med deres felles barn.

- Jeg er sjokkert og redd, og skjønner ikke helt hva som er skjedd, sier forloveden til Dagbladet.

23-åringen forteller at hun skulle gifte seg med nordmannen rett over nyttår.

- Tankene mine går til hans gamle mor i Norge, sier hun.

Overga seg etter fire timer Inspektør Rosagaran forteller at politiet ankom den pågrepne mannens bopel allerede i 02-tida, men at det tok fire timers forhandlinger før den væpnede mannen overga seg. Han ble straks satt i arresten.

32-åringen er velkjent for politiet fra før, og er dømt for en rekke forhold, samtidig som han har flere saker på vent i rettssystemet. Politiet jobber ut fra teorien at han ble betalt for å drepe nordmannen.

Rosagaran opplyser at politiet ikke har fastslått noe motiv, og at de holder alle muligheter åpne når det gjelder hvem som ev. har betalt 32-åringen for å skyte nordmannen.

SKULLE GIFTE SEG: Ole Jacob Kristoffersen (50) og hans forlovede (23) skulle gifte seg rett over nyttår. Hun er gravid i sjuende måned. Foto: PRIVAT
SKULLE GIFTE SEG: Ole Jacob Kristoffersen (50) og hans forlovede (23) skulle gifte seg rett over nyttår. Hun er gravid i sjuende måned. Foto: PRIVAT Vis mer

Etter hva Dagbladet forstår, lå Kristoffersen i konflikt med flere personer på Bohol - etterforskerne har bl.a. merket seg at 50-åringen hadde en konfrontasjon med forlovedens tyske ekskjæreste for ei tid tilbake.

Får ikke obdusert liket Rosagaran understreker at politiet har satt inn store ressurser på saken. Etterforskningen forsinkes imidlertid av at avdøde foreløpig ikke kan obduseres; sykehuset utleverer ikke liket før de har fått betaling, og ingen har så langt kommet opp med summen på 19 000 pesos - ca. 2600 kroner.

Dagbladet kjenner imidlertid til at Kristoffersens familie i Norge har kontakt med ambassaden i Manila for å få levningene kremert og fraktet hit.

Utenriksdepartementet (UD) bekrefter at de kjenner til drapssaken.

- Vår utenriksstasjon yter konsulær assistanse i forbindelse med drapet på en 50-årig norsk statsborger, opplyser UDs pressevakt Veslemøy Salvesen til Dagbladet.

Kristoffersen, som opprinnelig er fra Horten, bosatte seg på Bohol for et års tid siden. Han har fra før to barn som er bosatt i Norge.

TROR HAN BLE BETALT: Politiinspektør Pelagio Rosagaran jobber ut fra teorien at den siktede 32-åringen ble betalt for å likvidere Kristoffersen. Foto: HARRY WAD / DAGBLADET
TROR HAN BLE BETALT: Politiinspektør Pelagio Rosagaran jobber ut fra teorien at den siktede 32-åringen ble betalt for å likvidere Kristoffersen. Foto: HARRY WAD / DAGBLADET Vis mer