32-åring sjekket ut av saken

Den 32 år gamle mannen som var etterlyst i forbindelse med knivdrapet på utenriksminister Anna Lindh er pågrepet og sjekket ut av saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet er svært sparsomme med å gi opplysninger i saken, men det er nå brakt på det rene at mannen hadde alibi.

Sluppet fri

Aftenposten melder at mannen er sjekket ut av saken.

Mannen skal ikke lenger være av interesse i saken, bekrefter etterforskningsleder Leif Jennekvist til svensk TV.

- Man har konstatert at han er uinteressant, han er sluppet fri, sier Björn Pihlblad ved politiet i Stockholm til Aftonbladet.

Mannen, en narkoman uteligger som tidligere er voldsdømt, var aldri siktet i saken. Signalementet politiet fikk fra vitner på åstedet stemte godt med 32-åringens utseende. Mannen ble interessant også fordi fingeravtrykket hans ble funnet ved åstedet i kjøpesenteret. I hele natt og i dag tidlig jaktet politiet på mannen.

Men i dag kunne imidlertid svensk TV melde at en spaner hadde snakket med mannen og at han etter det kunne sjekkes helt ut av saken.

Jakter blant voldsdømte

Politiet forsetter nå jakten på en person i 30 års alderen med mørkt langt hår og herjet ansiktstrekk. Han skal ha hatt på seg en grå eller beige munkejakke og caps.

Ingen er så langt etterlyst i saken. Svensk politi har rundt 10-15 navn på lista over kriminelle som har begått lignende handlinger før, og som de er interessert i å snakke med.

- Vi tror han befinner seg innenfor landets grenser, og trolig i Stockholm-området, sa sjefen for politiet i Stockholms län (fylke) torsdag ettermiddag. Men etterforskningsledelsen arbeider også etter en rekke andre teorier, ifølge Aftonbladet.

De mener mannen sannsynligvis er tidligere straffet, og at han dermed er registrert i politiets arkiver. Det foreligger ikke noe som tyder på at knivstikkingen av Lindh var nøye planlagt, og det dreier seg trolig om en ren voldshandling og ikke en veskenapping som gikk galt.

Kartlegging

Torsdag kveld sa politiets talsmann Mats Nylén at de arbeidet med å bearbeide opplysninger de hadde fått inn, som for eksempel tips og vitneutsagn.

Han ville ikke si noe om innholdet i disse opplysningene eller om politiet hadde gjennomført husundersøkelser i løpet av dagen. Ifølge TT kartlegger politiet nå hva en rekke kriminelt belastede personer drev med og hvor de var da Anna Lindh ble angrepet.

<B>SJEKKET UT AV SAKEN:</B> 32-åringen har alibi.