ANGREP FLYPLASS: Her brenner terroristenes Jeep Cherokee etter at den har kjørt inn i inngangspartiet på flyplassen i Glasgow. Nå er legen Bilal Abdulla dømt til 32 års fengsel for planlegging av de mislykkede terroraksjonene mot London og Glasgow 30. juni 2007. Foto: SCANPIX/ AP Photo/Metropolitan Police
ANGREP FLYPLASS: Her brenner terroristenes Jeep Cherokee etter at den har kjørt inn i inngangspartiet på flyplassen i Glasgow. Nå er legen Bilal Abdulla dømt til 32 års fengsel for planlegging av de mislykkede terroraksjonene mot London og Glasgow 30. juni 2007. Foto: SCANPIX/ AP Photo/Metropolitan PoliceVis mer

32 års fengsel for mislykkede terrorangrep

Legen planla terrorangrep i London og Glasgow.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den irakiske legen som er funnet skyldig i å ha planlagt terrorangrep i London og Glasgow er dømt til minst 32 år i fengsel.

En domstol i Woolwich i Sør-London fant det i går bevist at Bilal Abdullah planla bombeeksplosjoner i sentrum av London og i Glasgow i 2007.

I dag ble det klart at 29-åringens straff blir minst 32 år i fengsel. Dommeren beskrev ham som en «religiøs ekstremist og en fanatiker». Selv hevdet han i retten at han ikke hadde planer om å drepe, men bare skape frykt.

- Jeg kan ikke drepe, mitt kall er å helbrede, jeg er jo lege, sa han.

Men dommer Colin Crichton Mackay var overbevist om at han er en trussel.

- Alle bevisene tilsier at du er en veldig farlig mann, du utgjør en stor trussel, sa dommeren, som også hadde forståelse for legens frustrasjon.

- Mange følte og føler ennå sterk motstand mot krigen i Irak. Det gjør du, og det er du ærlig om, og du har gode grunner for å ha det synet.

(NTB)

- SKULLE BARE SKREMME: Bilal Abdulla sier han bare mente å skremme, og at han som lege aldri ville ha fått seg til å ta liv. Det ble ikke trodd i retten.
- SKULLE BARE SKREMME: Bilal Abdulla sier han bare mente å skremme, og at han som lege aldri ville ha fått seg til å ta liv. Det ble ikke trodd i retten. Vis mer