32 brant inne i Moskva

Studenter hoppet i panikk fra hybelblokka i Moskva. 127 er skadd og minst 32 drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den fem-etasjes store blokka var fullstendig overtent da brannmannskapene kom fram i dag tidlig. Bygningen eies av Patrice Lumumba Friendship of Peoples University, opplyser Viktor Beltsov, talsmann for departementet for krisesituasjoner til nyhetsbyrået AP.

Russiske myndigheter utelukker ikke at brannen er påsatt.

Talsmann for Moksva-politiet, Pavel Klimovsky, sier at 32 mennesker er drept. Han opplyser at de som bodde i blokka er fra Kina, Bangladesh, Vietnam og flere afrikanske land. Også studenter fra Ecuador, Etiopia, Tahiti, Afghanistan, Tadsjikistan, Angola, Elfenbenskysten, Morokko, Kasakhstan, Den dominikanske republikk, Libanon, Peru og Malaysia.

270 mennesker skal ha bodd i blokka. Yevgeny Babilyov, talsmann for brannvesenet, sier at flere av de skadde har fått røyk- og brannskader og at flere også har fått alvorlige skader etter at de hoppet fra flammene.

Flammene spiste seg gjennom flere rom i tredje- og fjerdeetasje i blokka, og flammene sperret alle utfartsveier ned til førsteetasje.

Russisk tv sier at brannen trolig startet i en hybel i 2. etasje hvor tre jenter fra Nigeria bodde. Det spekuleres allerede i at det kan ha vært en elektrisk kortslutning som startet brannen.

Brannen startet klokka halv seks i dag tidlig lokal tid.

HOPPET: Flere personer skal ha blitt hardt skadd da de hoppet fra flammene i Moksva i dag tidlig.
<B>127 SKADD: 127 mennesker er rapportert skadd.
32 DØDE: Dødstallene stiger i Moksva.