VOLDELIG START I IRAK:

32 drept i bilbombeangrep i Bagdad

Terrorgruppa IS tar på seg ansvaret.

68 DREPT PÅ TRE DAGER: Slutten på 2016 og starten på 2017 har ikke startet bra for Bagdads innbyggere. Tre voldsomme angrep har drept 69 mennesker. Her undersøker sikkerhetspersonell restene av det som var en bilbombe. IS påtar seg ansvaret, som drepte minst 32 mennesker i dag. Foto: Khalil Dawood / Xinhua / Scanpix
68 DREPT PÅ TRE DAGER: Slutten på 2016 og starten på 2017 har ikke startet bra for Bagdads innbyggere. Tre voldsomme angrep har drept 69 mennesker. Her undersøker sikkerhetspersonell restene av det som var en bilbombe. IS påtar seg ansvaret, som drepte minst 32 mennesker i dag. Foto: Khalil Dawood / Xinhua / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekstremistgruppa IS hevder å stå bak selvmordsangrepet i Bagdad der minst 32 personer ble drept og 61 såret.

Angrepet fant sted på et travelt torg i Sadr-byen i Bagdad og ble utført av en selvmordsbomber i en bil, ifølge politiet.

Ventet på jobb

Mange av ofrene var dagarbeidere som ventet på å få tildelt jobb. Bilder i sosiale medier viser en svær svart røyksøyle som stiger opp fra stedet, og sårede som fraktes bort.

I en kunngjøring på sitt propagandanettsted Amaq hevder IS at det er de som står bak. Ekstremistgruppa har også tidligere gjennomført flere lignende angrep i Iraks hovedstad.

69 drept siste dager

Dagens angrep fant sted samtidig som Frankrikes president François Hollande er på besøk i Irak for å møte franske soldater som trener opp irakiske styrker i kampen mot IS. Hollande møtte også mandag sin irakiske kollega Fouad Massoum og statsminister Haider al-Abadi.

Angrepet er det tredje på like mange dager. Nyttårsaften ble 28 personer drept og 53 såret da to selvmordsbombere sprengte seg på et marked i Bagdad. På årets første dag ble ni personer drept da to selvmordsbombere sprengte seg ved en veisperring sør for Bagdad.

Dermed er 69 personer blitt drept i angrep i Bagdad de siste tre dagene.

Mosul-kamp fortsetter

Beredskapen har vært høy i Bagdad siden 17. oktober, da offensiven for å gjenerobre storbyen Mosul fra IS nord i landet ble igangsatt. IS har siden da forsøkt å slå tilbake med en rekke avledningsmanøvre andre steder i landet.

Statsminister Haider al-Abadi sa i fjor høst at han lovet å fjerne IS fra Irak innen nyttår. Slik gikk det ikke. Ekstremistene holder fortsatt stand i byen der IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi i 2014 erklærte sitt «kalifat». Det er uklart om Baghdadi fortsatt befinner seg i Mosul.

(NTB)