32 drept i selvmordsaksjoner

Flere titalls såret etter tre selvmordsaksjoner i Irak i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I det blodigste angrepet sprengte en mann seg selv i lufta ved et rekrutteringssenter for den irakiske hæren ved Muthana-flyplassen utenfor hovedstaden Bagdad. Politi og redningsmannskaper melder om 25 drepte og 47 sårede her.

Eksplosjonen skjedde like før klokken 9 om morgenen utenfor senteret, som har vært åsted for en rekke lignende aksjoner tidligere. Rundt 400 personer som ønsket å verve seg var samlet utenfor senteret da bomben gikk av nær inngangen, forteller politisersjant Ali Hussain.

I Mosul, nord i landet, kjørte en selvmordsbomber bilen sin inn i en politikonvoi og drepte fire politimenn og skadet tre. Konvoien fraktet general Salim Salih Meshaal, som slapp uskadd fra angrepet.

Et tredje angrep fant sted i Kirkuk. Der eksploderte en bilbombe og drepte minst tre sivile og såret 16 andre. Angrepet skjedde på en vei i nærheten av et sykehus og andre offentlige bygninger. Myndigheten tror målet var å ramme sivile, ettersom det verken var politi- eller militærkolonner i området. 100 meter unna gjennomførte amerikanske soldater en kontrollert sprengning av en annen bilbombe. Politiet mener denne bomben var ment å skade sikkerhetsstyrker som kom til stedet etter den første eksplosjonen.

I tillegg til selvmordsaksjonene ble tre politimenn, en representant for sikkerhetsstyrken og en sivilist drept i en rekke andre voldshandlinger i Irak natt til søndag.

(ANB)

<strong><b>FLERE TITALLS SKADDE:</strong></b> Irakere ligger skadd på et sykehus i Bagdad. Tre selvmordsangrep i dag. Foto: Scanpix
FLERE TITALLS SKADDE: Irakere ligger skadd på et sykehus i Bagdad. Tre selvmordsangrep i dag. Foto: Scanpix Vis mer
HER BLE 14 DREPT: 14 drept og mer enn 40 skadd i en selvmordsbombing i Bagdad i dag.
TRE DREPT: Tre drept og 10 sivile såret i en selvmordsbombing i en bil i Kirkuk i dag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer