Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 32 gravide jenter reddet fra «babyfabrikk»

Jenter i 15-årsalderen skal ha blitt tvunget til å føde barn for menneskehandel i Nigeria.

MENNESKEHANDEL: 32 gravide tenåringsjenter skal ha blitt reddet fra en «babyfabrikk» i sørøst. Her ble de angivelig tvunget til føde barn som senere ble lagt ut for salg. Menneskehandel er det vestafrikanske landets tredje vanligste form for kriminalitet, ifølge UNESCO. Foto: REUTERS/Joseph Penney/SCANPIX
MENNESKEHANDEL: 32 gravide tenåringsjenter skal ha blitt reddet fra en «babyfabrikk» i sørøst. Her ble de angivelig tvunget til føde barn som senere ble lagt ut for salg. Menneskehandel er det vestafrikanske landets tredje vanligste form for kriminalitet, ifølge UNESCO. Foto: REUTERS/Joseph Penney/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nigeriansk politi har aksjonert mot et hus som angivelig skal ha blitt brukt til å huse tenåringsjenter og tvinge dem til å føde barn. Disse babyene skal deretter ha blitt offer for menneskehandel, melder nyhetsbyrået AFP.

- Vi stormet eiendommen til Cross Foundation i byen Aba for tre dager siden, etter meldinger om at gravide jenter mellom 15 og 17 ble satt til å føde barn for innehaveren, sier politikommissær Bala Hassan i den sørøstlige delstaten Abia til AFP.

32 gravide jenter skal ha blitt befridd og innehaveren pågrepet. Han blir trolig siktet for barnemishandling og menneskehandel og risikerer 14 år i fengsel.

- Han blir nå avhørt omkring anklagene om at han selger babyene til folk som bruker dem i ritualer eller til andre formål, fortsetter kommissæren.

Jentene skal ha forklart at de fikk mellom 25 000 og 30 000 naira (cirka 1000 kroner) for en baby, avhengig av kjønn. De skal deretter ha blitt solgt videre for mellom 10 400 og 35 000 kroner, ifølge Den nasjonale organisasjonen for forbud mot menneskehandel NAPTIP.

Menneskehandel er den tredje formen for alvorlig kriminalitet i Nigeria, etter økonomisk svindel og narkotikahandel, ifølge UNESCO.

Nigeriansk politi avslørte i 2008 et helt nettverk av tilsvarende «babyfabrikker» eller «babyfarmer» - som de kalles i den lokale pressen - melder AFP.

- Vi har så mange saker som pågår i retten akkurat nå, sier politikommissær Hassan.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media