Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

32 grisebesetninger smittet med influensa

Ytterligere en grisebesetning i Rogaland ble mandag bekreftet smittet.

FLERE SMITTET: 32 grisebesetninger er nå smittet av svineinfluensa. Disse grisene i Trondheim er ikke smittet av svineinfluensa og folk kan trykt besøke grisen.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FLERE SMITTET: 32 grisebesetninger er nå smittet av svineinfluensa. Disse grisene i Trondheim er ikke smittet av svineinfluensa og folk kan trykt besøke grisen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Ytterligere en grisebesetning i Rogaland ble mandag bekreftet smittet med svineinfluensa. Totalt er det nå 32 smittede besetninger i Norge.

Mattilsynet mottok det nye positive prøvesvaret fra Veterinærinstituttet mandag ettermiddag.

Dette er det fjerde påviste tilfellet i Rogaland. Flest smittede besetninger er det i Nord-Trøndelag med 22. Sør-Trøndelag og Buskerud har to smittede besetninger hver, mens det er påvist smitte i en besetning i Hedmark og en i Akershus.

Ifølge Veterinærinstituttet er andelen positive prøver synkende i det materialet som undersøkes. Målet er fortsatt bekjempelse av influensaen, og i løpet av uken vil det bli tatt stilling til anbefalinger om videre oppfølging.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media