Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

32 skadd da buss rullet utfor veien

TROMSØ/OSLO (NTB): Ingen av de 45 passasjerne som var med i ulykkesbussen som kjørte av E8 ved Havnes utenfor Nordkjosbotn i Troms, ble alvorlig skadd i utforkjøringen i morges. Til sammen ble 32 personer brakt til Regionsykehuset i Tromsø (RiTø), deriblant en gravid kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ved RiTø får NTB opplyst at tilstanden for den gravide kvinnen etter forholdene er god. Kvinnen er lagt inn til observasjon.

  Det samme er en person som har fått hodeskader. For denne personen ble tilstanden først betegnet som alvorlig, men Magne Johnsen ved RiTØ opplyser i formiddag at tilstanden for denne personen ikke lenger ansees som alvorlig.

Skyss med privatbil

Det ble ikke slått katastrofealarm ved Regionsykehuset i Tromsø etter ulykken, men 100-150 personer skal ha vært involvert i redningsarbeidet. Sykehuset endret sin operasjonsplan, og utsatte planlagte inngrep.

  Ulykken skjedde klokka 08.30. Rutebussen som tilhører Troms Innland Rutebil (TIRB), den såkalte Nord-Norge Ekspressen, var da på vei fra Narvik til Tromsø.

  - Bussen kjørte av veien og rullet over på siden ned i grøfta. Bussen ble svært ødelagt i ulykken, og ligger nå på den høyre siden i grøftekanten, sier politiavdelingssjef Geir Marthinsen, ved Troms politidistrikt.

Såpeglatt

Han sier at det var såpeglatt på veien da ulykken skjedde.

  - Det blåste også kraftig i området med storm i kastene, opplyser Marthinsen som tror at den sterke vinden kan ha vært en medvirkende årsak til bussulykken.

  Sjåføren av ulykkesbussen, som busselskapet TIRB betegner som en erfaren sjåfør, var blant de 16 første som ble kjørt til sykehuset.

  Bussen har trolig rullet 30-40 meter ned i grøftekanten, etter at den fikk skrens. Ulykken skjedde rett etter en høyresving, og bussens høyre forhjul løsnet i ulykken.

Rutebuss

Ganske raskt etter at ulykken skjedde, kom det en annen rutebuss til stedet. De skadde passasjerene hjalp hverandre over i rutebussen, og satt der til politi og ambulansepersonell kom til ulykkesstedet.

  Til sammen deltok 11 ambulanser i redningsarbeidet.

  De fleste passasjerene klarte å komme seg ut av bussen på egen hånd. Redningsledelsen valgte å kjøre de mest skadde passasjerene til RiTø i sykebiler. De øvrige ble fraktet til sykehuset i rutebussen som kom til ulykkesstedet.

Nummer for pårørende

TIRB arbeider nå sammen med politiet for å kunne ta seg av de skadde og deres pårørende. Siden det ikke føres passasjerlister i busser, har politiet laget en oversikt over bussens passasjer etter ulykken. Denne lista vil bli brukt til å få kontakt med pårørende.

  Pårørende kan også ringe telefon

77 66 77 77

.

  Bussen kjørte med piggdekk da den kjørte utfor veien, men hadde ikke på kjettinger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!