Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

32 varmegrader

KIRKENES (Dagbladet): - Vi kveles! stønner venninnegjengen mens de plasker i vannet ved Sandnesdalen utenfor Kirkenes. Kvikksølvet krøp opp til 32 grader - varmest i Norge i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik har det vært i over ei uke nå. I går gikk Rimi tom for is og brus. Dagen før var det slutt på engangsgriller over hele byen.

- Selv myggen har gjemt seg, slår Ragnhild Nordahl Næss fornøyd fast. - I Kirkenes er det enten 10 grader eller 30 grader. Vi vet at vi hver eneste sommer får en periode med knallvær. Så vi er ikke så værsjuke og surmulende som folk sørpå. Vi blir provosert av alle søringer som syter hver gang det skyer over litt, sier hun.

Nordishavet ligger åpent til Nordpolen rett nord for Kirkenes. Likevel plasker jentene rundt i vann over 20 grader. Uoffisiell måling tilsa 32 grader i skyggen. Den offisielle meteorologiske toppmålingen var 30,2 grader.

- Deilig! hyler jentene og kvier seg ikke for å dyppe hele kroppen.

En reinsdyrflokk beiter helt nede ved fjorden mens jentene bader. Litt blyge, men sikkert like preget av varmen, de, som alle andre kirkenesværinger.

- Reinsdyr som trekker ned mot havet er et sikkert tegn på varme, sier Yvonne. For alt vi vet er det sant.

Helt sant er det i alle fall at Kirkenes er en vakker by når den byr på landets feteste temperaturmåling.

- Hva sier turistene når de kommer til verdens tak og får middelhavsvarme?

- De føler jo at de er kommet til himmelen. De får midnattssol og utsikt, de får varme, og de slipper mygg. Noen turister spurte her forleden om de burde smøre seg med solfaktor om natta!

SVALT: Myggen har krepert i varmen, men ikke disse jentene - fra venstre Yvonne Wartiainen, Line Strømhaug, Ragnhild Nordahl Næss, Grete Lill Nielsen, Janne Sjøkvist og Jannicke Salangi.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media