32 vitner - 6 tiltalt

Påtalemyndigheten satser på at 32 vitner og flere hundre timer med telefonavlytting skal felle de seks som er tiltalt i forbindelse med Munch-ranet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fem menn er tiltalt for delaktighet i kunstranet i fjor. En mann (35) fra Skedsmo er tiltalt for grovt heleri. Det vil bli stevnet 32 vitner i saken som kommer opp for Oslo tingrett innen seks uker.

Sentrale vitner 

Vitnene er delt opp i kategorier.

• Enkelte vitner skal fortelle hva de så ransdagen. Hovedvitnet er en mann som skal ha gjenkjent ransdømte Petter Tharaldsen i ransbilen like før ranet. Andre er vitner som var til stede inne og utenfor museet, blant annet muvakta som ble truet med pistol.

• Etter ranet foregikk det forhandlinger om å kjøpe tilbake bildene for 12 millioner kroner. To av de tiltalte var involvert i forhandlingene som ikke førte fram. Andre som var med på det planlagte kjøpet, blir og stevnet som vitner.

• Noen vitner har gjort observasjoner av antatte fluktbiler.

Politiet mener Bjørn Hoen (37) var en av organisatorene, de mener ransdømte Petter Tharaldsen (34) kjørte fluktbilen, og at Stian Skjold (30) var inne i museet. Politiet mener en mann fra Østfold (38) oppbevarte og klargjorde ransbilen, før han solgte den til Hoen. 38-åringen skal ha reingjort bilen så politiet ikke skulle finne spor. En kamerat av Østfold-mannen skal ha oppbevart og overlevert den til Tharaldsen. <

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer