- 320 millioner til utbedring etter Dagmar

Regjeringen foreslår å bruke 320 millioner kroner ekstra på utbedring etter ras, flom og brann på veier og jernbane.

MER TIL VEI OG BANE: Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa foreslår å gi enda mer til utbedring av vei og jernbane. Foto: Terje Bendiksby / Scanpiix
MER TIL VEI OG BANE: Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa foreslår å gi enda mer til utbedring av vei og jernbane. Foto: Terje Bendiksby / ScanpiixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Planen er at 120 millioner skal gå til Statens vegvesen og 200 til Jernbaneverket, melder NRK. Regjeringen legger fram revidert nasjonalbudsjett tirsdag formiddag.

Til oppryddning
I statsbudsjettet som ble lagt fram i høst ble det foreslått å øke bevilgningene til vei med 1,2 milliard kroner og bevillgningene til jernbane med 1 milliard. Så kom stormen Dagmar.

- Pengene skal gå delvis til opprydningen etter Dagmar, og delvis til opprydning etter flom og brann, sier samferdselsesminister Magnhild Meltveit Kleppa til Dagbladet.

- Det er viktig at regjeringen følger opp løfte om å dekke disse ekstra kostnadene slik at de ikke går ut over andre prosjekter, legger hun til.

Mest penger skal gå til Hordaland og Sogn og Fjordane, der mye skal brukes på utbedring etter stormen i vinter.

Oslofjordtunnelen åpnes i sommer
Det er også foreslått å bruke 40 millioner kroner til å gjøre Oslofjordtunnelen sikrere.

- Oslofjordtunnelen er stengt for tunge kjøretøy i dag etter at den ble rammet av brann. Det gir tungtraffikken millioner i ekstra kostnader. Med disse pengene kan tunnelen åpnes igjen 1. juli, sier Kleppa til Dagbladet.

(NTB)

ETTER STORMEN:   Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete og samferdsleminister Magnhild Meltveit Kleppa langs veien til Otterdal, Otterdalsstranda, som ble ødelagt av stromen Dagmar.
Foto: Bengt Flaten/Fjordingen / Scanpix
ETTER STORMEN: Kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete og samferdsleminister Magnhild Meltveit Kleppa langs veien til Otterdal, Otterdalsstranda, som ble ødelagt av stromen Dagmar. Foto: Bengt Flaten/Fjordingen / Scanpix Vis mer