HÅP OM BEDRE TIDER: Regjeringen legger i Nasjonal Transportplan opp til å bygge flere dobbeltspor på jernbanen. Pendlerne inn til Oslo kan bekrefte at det er stort behov for bedre jernbane. Foto: Morten Holm / SCANPIX
HÅP OM BEDRE TIDER: Regjeringen legger i Nasjonal Transportplan opp til å bygge flere dobbeltspor på jernbanen. Pendlerne inn til Oslo kan bekrefte at det er stort behov for bedre jernbane. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

322 milliarder til samferdsel

Regjeringen vil ha dobbeltspor og ruste opp europaveiene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vil bruke 321,9 milliarder kroner til samferdselstiltak fram til 2019. I tillegg kommer 60 milliarder i bompenger.

Blant tiltakene regjeringen foreslår er dobbeltspor på jernbanen fra Oslo til Lillehammer, Skien og Halden, samt opprustning av E6 fra nord til sør, E16 fra øst til vest og kyststamveien fra Stavanger til Trondheim. 10 milliarder kroner er satt av til rassikring i perioden.

- De neste ti årene skal vi bruke i alt 321,9 milliarder kroner over statsbudsjettet til utbygging, drift og vedlikehold av vei- og jernbanenettet og til tiltak i havner og farleder. Det er 100 milliarder kroner eller 45 prosent mer enn i forrige Nasjonal transportplan, sier samferdselsminister Liv Signe Navarsete (Sp) til NTB.

Regjeringen regner med at 60 milliarder kroner i bompenger vil komme i tillegg til de statlige pengene. 


Saken oppdateres.