32,3 milliarder kroner var svakere enn forventet

Men Statoils fjerde kvartal var bedre enn året før.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Statoil fikk et resultat før skatt på 32,3 milliarder kroner i fjerde kvartal 2009. Det er noe svakere enn forventet, men bedre enn resultatet i fjerde kvartal året før på 25,7 milliarder kroner.

Driftsresultatet i fjerde kvartal 2009 endte på 33,5 milliarder kroner, sammenlignet med 37,8 milliarder kroner i i samme kvartal året før.

Fallet i driftsresultat var ifølge Statoil hovedsakelig påvirket av et fall i gjennomsnittsprisen på naturgass på 48 prosent og en nedgang i raffineringsmarginene på 55 prosent. Dette ble bare delvis motvirket av en 17 prosent økning i gjennomsnittsprisen på væsker målt i norske kroner og en vekst i løftede olje- og gassvolumer på 4 prosent.

Omsetningen i selskapet falt til 124,4 milliarder kroner i fjerde kvartal, mot 150,7 milliarder året før.

NTB


DÅRLIGERE ENN FORVENTET: Statoil-sjef, Helge Lund, måtte se at resultatet for fjerde kvartal i fjor var noe dårligere enn forventet, men samtidig bedre enn året før.
Foto Terje Bendiksby / SCANPIX .
DÅRLIGERE ENN FORVENTET: Statoil-sjef, Helge Lund, måtte se at resultatet for fjerde kvartal i fjor var noe dårligere enn forventet, men samtidig bedre enn året før. Foto Terje Bendiksby / SCANPIX . Vis mer