325 kilo kokain på vei til Norge

Tyske tollere fant 325 kilo kokain i en container som var på vei til Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Narkotikaen har en gateverdi på rundt 200 millioner kroner og er det største beslaget i Tyskland på fem år, melder Aftenposten lørdag. Beslaget er dobbelt så stort som det største beslaget i Norge noensinne.

Den 25 fot lange containeren kom fra Peru i Sør-Amerika i begynnelsen av februar og skulle til en større norsk kaffeimportør. Ifølge fraktpapirene skulle lasten inneholde 19 tonn kaffe, men imellom kaffesekkene fant de tyske tollerne fem store bager med kokain.

Norske tollmyndigheter er koblet inn i etterforskningen, men det er fremdeles ukjent hvem som skulle motta narkotikaen.

- Vi fikk melding fra Tyskland om saken, og ble bedt om å sjekke adressaten til kaffen. Den norske kaffeimportøren er nå sjekket ut av saken, sier underdirektør Geir Høiseth i Tolldirektoratet til Aftenposten.

Det største narkotikabeslaget i Norge ble gjort i november i fjor, da tollere i Mosjøen fant 190 kilo kokain ombord i en fraktbåt fra Surinam i Sør-Amerika.

Høiseth sier europeiske tollmyndigheter følger skipene fra Sør-Amerika nøye.

- Letingen går på risikoanalyse. Fartøy fra Sør-Amerika er en indikasjon på at det kan være kokain om bord, sier underdirektøren.

Han mener det er tilfeldigheter som avgjør hvilket europeisk land narkotikasmuglerne velger å transportere narkotikaen til og tror ikke Norge er i ferd med å bli en hovedkanal for innføring av kokain til det europeiske markedet.