325 skoleelever om bord i katastrofefergen

Rundt 300 av 477 om bord er savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 325 av personene om bord på ferga som sank cirka 20 kilometer utenfor kysten av Sør-Korea i natt, var skoleelever ved en videregående skole i byen Ansan utenfor Seoul.

De hadde nettopp startet en fire dagers skoletur til øya Jeju da noe gikk fryktelig galt.

- Mens skipet ristet og veltet mer og mer, ramlet alle i hverandre, sier studenten Lim Hyung-min til TV-stasjonen YTN, ifølge nyhetsbyrået AP.

Studenten forteller at han hoppet i havet med andre elever og svømte til en redningsbåt i nærheten.

- Det var så kaldt. Jeg fortet meg og tenkte at jeg ønsket å leve, sier han.

Årsaken til at skipet startet å ta inn vann og til slutt sank er ikke klart, men sørkoreanske myndigheter skal legge inn alle ressurser til å finne årsaken til ulykken og søke etter savnede, varsler de.

325 ELEVER: 325 av de rundt 470 elevene om bord var elever på skoletur. Foto: AP / Yonhap, Park Chul-heung / NTB scanpix
325 ELEVER: 325 av de rundt 470 elevene om bord var elever på skoletur. Foto: AP / Yonhap, Park Chul-heung / NTB scanpix Vis mer

- Vi skal forsøke å finne årsaken når redningsoperasjonen er over, sier vise-innenriksminister Lee Gyeong-og på en pressebrief, melder nyhetsbyreået Yonhap.

Vitner sier til den koreanske nyhetskanalen YTN at de tror skipet grunnstøtte på grunn av den tette tåka i morgentimene, skriver The Korea Times.

- Det var en kraftig bankelyd. Så begynte båten å synke, har et vitne fortalt kystvakta.

Skolen i Ansan er stengt for undervisning, men åpen for de som ønsker å samles. Mange pårørende er på plass der de presenteres med lister over navn på bekreftet overlevende personer. Foreldrene leter intenst etter deres kjære.

To personer er bekreftet omkommet i fergekatastrofen og rundt 300 er fortsatt savnet. Myndighetene bekrefter at de to som til nå er bekreftet omkommet, er besetningsmedlem Park Ji-young (22) og andreårselev Jung Cha-woong ved Danwon videregående skole i Ansan.

UKJENT ÅRSAK: Årsaken til fergekatastrofen er ennå ikke kjent. Foto: REUTERS / Yonhap / NTB scanpix
UKJENT ÅRSAK: Årsaken til fergekatastrofen er ennå ikke kjent. Foto: REUTERS / Yonhap / NTB scanpix Vis mer