VARMERE ENN VENTET: Den iskalde vinteren mediene skriver om lar vente på seg mange steder. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
VARMERE ENN VENTET: Den iskalde vinteren mediene skriver om lar vente på seg mange steder. Foto: Bjørn Langsem/DagbladetVis mer

32,7 grader forskjell på kaldest og varmest: Ålesund: 6,2 grader, Folldal: - 26,5 grader

Ikke alle merker noe til kulden mediene skriver om.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste dagene har en rekke medier i Skandinavia skrevet om sprengkulden vi står overfor.

Mange nordmenn har likevel ikke merket noe til dette. Store deler av Østlandet har i dag kun fire minusgrader. I Ålesund er temperaturen oppe i hele 6,2 plussgrader.

Stigende temperaturer - Temperaturen vil gå gradvis oppover de nærmeste dagene, først og fremst på Østlandet, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen.

Hun forteller at det er avhengig av skydekket hvilke temperaturer resten av landet kommer til å få, men det vil ikke være store endringer.

Det er mye vind over hele landet, bortsett fra på Østlandet.

Lokal storm - Vi kan melde om lokal storm enkelte steder. Vinden gjør at den følte temperaturen er lavere enn den reelle, men det er ikke snakk om noen sprengkulde, sier Bentsen.

Det er imidlertid noen som opplever den bitende vinterkulden. Robinsondeltakerne ble evakuert fra innspilling på Rauland i Telemark etter at temperaturen begynte å krype ned mot minus 30 grader i natt.

I dag er det Folldal i Hedmark som har det aller kaldest med 26,5 blå på termometeret.

Snø - Det er bra med snø i fjellene, særlig på vestsiden av Sør-Norge og nord for Jotunheimen, forteller statsmeteorolog Arild Mentzoni.