Gjeng-kriminalitet i Oslo

33-årig gjengtopp ønskes varetektsfengslet

Global MC-klubb vil etablere seg i Oslo. Nå er påtenkt leder pågrepet.

VARETEKTSFENGSLES: 33-åringen (foran i midten, mørk boblejakke) bor på Vestli, og var etter det Dagbladet erfarer tiltenkt en lederrolle i MC-klubben Satudarah, som vil etablere seg i Oslo. Bildet viser flere personer som politiet mener er aktive kriminelle, i møte med minst tre representanter fra MC-klubben Satudarah, på Linderudsenteret i februar. Foto: Privat
VARETEKTSFENGSLES: 33-åringen (foran i midten, mørk boblejakke) bor på Vestli, og var etter det Dagbladet erfarer tiltenkt en lederrolle i MC-klubben Satudarah, som vil etablere seg i Oslo. Bildet viser flere personer som politiet mener er aktive kriminelle, i møte med minst tre representanter fra MC-klubben Satudarah, på Linderudsenteret i februar. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I februar i år møtte en toppleder i den globale MC-klubben Satudarah en 33-åring fra Vestli, som har tilknytning til Oslos gjengmiljø, avslørte Dagbladet.

Der var også rundt 150 andre personer tilstede, for å markere styrke og samarbeid, og for å bygge et nettverk.

Fire uker

Nå ønsker politiet å varetektsfengsle 33-åringen fra Vestli i fire uker, ifølge politiadvokat Mette Persen.

Den 33-årige norsk-pakistaneren skal være tiltenkt en rolle som president av MC-klubben i Oslo, melder NRK. Også Dagbladet er kjent med at Vestli-mannen nevnes som leder i Satudarah, Oslo. Satudarah er en såkalt 1-prosent-klubb, som knyttes til narkotika, vold og annen kriminalitet.

- Han erkjenner seg selvfølgelig ikke skyldig etter siktelsen, sier 33-åringens forsvarer, Trygve Staff, til NRK.Dagbladet får opplyst at 33-åringen mener han er pågrepet som på bakgrunn av bildet som Dagbladet tidligere har publisert. Både Kripos og oslopolitiet mener bildet kan vise dannelsen av et kriminelt nettverk. 33-åringens forklaring er at bildet ble tatt i forbindelse med en middag blant venner.Politiadvokat Mette Persen i Oslo-politiet ønsker ikke å kommentere om bildet som viser den siktede 33-åringen på et møte med medlemmer fra MC-klubben Satudarah, er en del av etterforskningen mot den tidligere straffedømte mannen. 33-åringen er siktet for grov kroppsskade, for å ha ulovlige skytevåpen og oppbevare ammunisjon, trusler og trusler mot politi under et avhør på Grønland politistasjon, ifølge Persen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer