33-årig mor drept momentant

Sjåføren siktet for promillekjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 33 år gammel kvinne omkom da en bil kjørte inn i campingvognen hun sov i, natt til søndag i Lyngdal. Naboer på campingplassen er i sjokk etter hendelsen.

Ulykken skjedde klokken 2.30. Kvinnen var sammen med sine to døtre på henholdsvis seks og åtte år, men de kom fra ulykken uten fysiske skader.

- En bil klarte ikke svingen og kjørte inn på Rosfjord campingplass i Lyngdal natt til søndag. Vi mistenker at mannen, som er i 20-årene, kjørte med promille, sier operasjonsleder Bjarne Bakken i Agder politidistrikt til NTB.

Kvinnen døde momentant. Det var en familie fra Rogaland som bodde i campingvogna.

- Faren var ute av vogna da ulykken skjedde, sier Bakken.
Har fryktet ulykke
Gerd Larsen og Tor-Georg Zahl Larsen holder til knapt 100 meter fra ulykkesstedet, og de våknet av et kraftig smell.

- Vi har fryktet en slik ulykke. For 15 år siden raste også en bil inn i en campingvogn like bortenfor, men den gangen var den heldigvis tom, sier ekteparet til aftenbladet.no.

Campingplassen ligger bare noen få meter fra veien. Beboerne har vært engstelige fordi mange ungdommer kjører svært fort på strekningen i helgene.

Ifølge Torild Øen, som har feriert på campingplassen i 20 år, var mange i sjokktilstand etter ulykken.

- Det er uvirkelig at noe slikt har skjedd. Vi har riktignok snakket om at det kan skje en ulykke fordi flere av vognene står så nær veien. Men man tenker aldri at det egentlig skal skje. Nå har det skjedd. Det blir en tid før og etter ulykken nå, sier Øen til Aftenposten.no. Nå vil hun ha bedre sikring langs veien.


Siktet for promillekjøring
Føreren av bilen ble brakt til sykehuset i Kristiansand. Sykehuset opplyste søndag morgen at mannen var under behandling, og at tilstanden var stabil. Han vil bli avhørt så snart han er i stand til det.
KNUST: Førstebetjent Steinar Mydland foran restene av campingvogna. Foto: TORE-ANDRÉ BAARDSEN/FÆDRELANDSVENNEN/SCANPIX
KNUST: Førstebetjent Steinar Mydland foran restene av campingvogna. Foto: TORE-ANDRÉ BAARDSEN/FÆDRELANDSVENNEN/SCANPIX Vis mer

- Føreren av bilen er foreløpig rettslig siktet for mistanke om å ha kjørt i beruset tilstand, sier jourhavende jurist Johan Martin Kile i Agder politidistrikt til NTB.

Operasjonsleder Vidar Neset sier politiet har gjennomført tekniske undersøkelser.

- I tillegg har vi snakket med vitner som var i området da ulykken skjedde. Selv om bilføreren er siktet for promillekjøring, kan siktelsen bli utvidet. Etterforskningen vil fortsette mandag morgen, sier Neset.

(NTB)

33-årig mor drept momentant