Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

33-åring dømt til fengsel etter påkjørsel med ulovlig trimmet sykkel

Kvinnen som ble påkjørt pådro seg brudd i tre nakkevirvler, i kragebeinet og fikk hjernerystelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 33-åring er i Sør-Trøndelag tingrett dømt til 15 dagers ubetinget fengsel for å ha kjørt ned en kvinne (27) med en ulovlig elsykkel.

Sør-Trøndelag tingrett mener at 33-åringen «er sterkt å bebreide» for det som skjedde, og at han opptrådte grovt uaktsomt, skriver Adresseavisen. Mannen har erkjent straffskyld.

Sykkelen som traff kvinnen var ulovlig trimmet og kunne nå en toppfart 108 kilometer i timen. I dommen heter det at sykkelen ikke lovlig kan brukes i trafikken slik den fremstår i dag. «Det fremgår i sakkyndig rapport fra Statens vegvesen (...) at den har vesentlige tekniske mangler for å bli godkjent som lett motorsykkel.»

Kvinnen som ble påkjørt pådro seg brudd i tre nakkevirvler, i kragebeinet og fikk hjernerystelse.

- Det var så ulogisk at sykkelen kom så fort mot meg. Jeg husker at syklisten skar en grimase rett før vi kolliderte, sa 27-åringen under sin forklaring i retten.

I tillegg til fengselsstraffen inndras sykkelen. 33-åringen får kjøreforbud i to måneder og må også betale 20.000 kroner i oppreisning til kvinnen, ifølge dommen som ble forkynt mandag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media