33-åring erkjenner overgrep mot fem barnehagebarn

Det yngste offeret er ifølge tiltalen tre år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Grundig referansesjekk ble aldri gjennomført da den 33 år gamle mannen ble ansatt i en barnehage i Bergen. Nå er han tiltalt for overgrep mot sju barn.

Mandag startet rettssaken mot en 33 år gammel tidligere barnehageansatt tiltalt for seksuelle overgrep mot sju barnehagebarn i Bergen. Rettsforhandlingene varer til 12. oktober.

Da den alvorlige tiltalen ble lest opp i retten, svarte tiltalte ja på samtlige punkter, med unntak av to tilfeller av seksuell handling mot to barnehagegutter, ifølge Bergensavisen.

Etter den nye straffeloven, som trådte i kraft høsten 2015, regnes seksuell omgang med barn under 14 år som voldtekt. Mannen har også måttet svare for seks andre tilfeller av seksuell handling. Hans yngste offer er ifølge tiltalen tre år.

- Vi er sinte, lei oss, og vi har grått. Jeg frykter at det skal dukke opp mer, sier lederen i barnehagen til Bergens Tidende.

Helt siden det kom fram fra barnehagen at mannen ble ansatt uten referansesjekk, har politiet fryktet at saken kunne ha en større omfang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer