33 drept i opptøyer

Flere norske studenter befinner seg nær opptøyene i Etiopias hovedstad Addis Abeba.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(ANB:) Onsdag fortsatte sammenstøtene mellom demonstranter og opprørspoliti etter det omstridte valget i Etiopia.

Politiet skjøt mot folkemengdene, og ifølge offisielle tall er minst 33 personer omkommet.

Om lag 17 norske studenter fra Tverrkulturell kommunikasjon (TK) ved Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand, er på studietur i den etiopiske hovedstaden.

Ambassaden yter hjelp

Sammen med to studieturledere skulle studentene reise fra Addis Abeba til den nordlige delen av Etiopia onsdag, men flyet deres ble innstilt.

– Det skal være på grunn av tekniske årsaker, sier rektor Hans Aage Gravaas ved Mediehøgskolen til studentnettavisen Sørnett.

De seks andre er tredjeårsstudenter på felttur i Etiopia. Tre av disse er i hovedstaden, men er meldt i god behold.

Alle studentene er registrert med navn hos ambassaden, som for øvrig er godt orientert om reiserute og opplegg til studentene.

TI DREPT I DAG: En etiopisk kvinne behandles på sykehus i Addis Abeba etter å ha blitt skadd i opptøyene som har pågått i flere dager. Foto: SCANPIX/REUTERS
TI DREPT I DAG: En etiopisk kvinne behandles på sykehus i Addis Abeba etter å ha blitt skadd i opptøyene som har pågått i flere dager. Foto: SCANPIX/REUTERS Vis mer

– Studentene har det bra på alle vis og ambassaden gir dem gode råd og vink. Det er ingen grunn til bekymring for pårørende, sier Gravaas.

Ingen unntakstilstand

Mediehøgskolen har et nært samarbeid med universitetet i Addis Abeba, og en av prosjektlederne og høyskolelektor ved Mediehøgskolen Terje Skjerdal mener det ikke er direkte utrygt å bevege seg i Etiopia.

– Det er ingen unntakstilstand. Det er trygt for sivile å bevege seg i landet så lenge de ikke oppsøker betente områder i hovedstaden, sier han til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han legger til at det ikke er enkelt å bevege seg i byen.

– Drosjer og kollektivtransporten er helt fraværende. Grunnen til det er fordi de lokale er redde for å bli utsatt for vold og steining dersom de trosser opprørerne, sier Skjerdal og sikter til drosjesjåfører som ble steinet ved tilsvarende opptøyer for noen måneder siden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer