33 gruvearbeidere fanget 700 meter under jorda i 14 dager

I dag sendte de ut en lapp der det står at de er i live.

REDNINGSAKSJON: Redningsarbeidere og pårørende er samlet utenfor gruva. Foto: Reuters
REDNINGSAKSJON: Redningsarbeidere og pårørende er samlet utenfor gruva. Foto: ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||De 33 gruvearbeiderne som ble fanget da en gruvegang i Chile raste sammen for over to uker siden, er fortsatt i live, opplyser president Sebastián Piñera.

Redningsarbeidere oppdaget livstegn fra gruvearbeiderne søndag, en lapp festet til et bor

— På lappen sto det at alle var i live, opplyste en av redningsarbeiderne til chilensk TV. Opplysningen ble senere bekreftet av president Piñera.

En gang i en kobber- og gullgruva nord i Chile raste sammen 5. august. To dager senere raste flere lag av gruva sammen. Siden da har det ikke vært noen livstegn fra de 33 gruvearbeiderne før søndag.

Etter ulykken sa chilenske myndigheter at de håpet at arbeiderne hadde klart å søke tilflukt i et område i gruva der det er oksygen og mat.

De innesperrede befinner seg 700 meter under bakken.

(NTB)

HÅP: De pårørende jubler over at redningsarbeiderne fikk ned et bor til lommen der de 33 gruvearbeiderne skal være. På boret festet de en lapp der det står at de er i live. Foto: Reuters
HÅP: De pårørende jubler over at redningsarbeiderne fikk ned et bor til lommen der de 33 gruvearbeiderne skal være. På boret festet de en lapp der det står at de er i live. Foto: Reuters Vis mer