Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

33 innbyggere evakuert fra høyblokk

Bilbrann utløste storutrykning til Tveita. 273 leiligheter i blokka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  De 33 beboerne som måtte evakueres fra sine leliligheter i den ene høyblokka på Tveita  i  Oslo,  kunne flytte tilbake igjen ved 10-tiden.

Politiet  satte i gang evakuering fra flere leiligheter i Nåkkves vei 5.  En bilbrann i garasjeanlegget  førte til kraftig røykutvikling rundt den 13 etasjer høye blokka. Brannen var synlig over store deler av Groruddalen.

Ved 09-tiden var 33 beboere i etasjen rett over garasjeanlegget hjulpet ut av leilighetene sine.

- Vi har satt inn store politistyrker og ambulansepersonell på stedet. En kvinne er behandlet på stedet, men vi har ikke fått rapporter om alvorlige skader, opplyser operasjonsleder Stig Tonsjø ved Oslo politidistrikt tikl Dagbladet.no. 

- Vi fikk melding om brannen klokka 08.23 og har sendt fem biler. Politiet tar hånd om beboere som er sterkest plaget av røykutviklingen, får Dagbladet.no opplyst vaktsentralen til Oslo brannvesen.

Ved 09.15-tiden var brannen under kontroll, og politiet håper at det ikke blir nødvendig å evakuere innbyggere høyere opp i etasjene.

De evakuerte beboerne har fått midlertidig opphold i oppgangene til naboblokkene Nåkkves vei 3 og 7.

De tre høyblokkene på Tveita er blant Oslo største boligkomplekser.

- Det er 273 leiligheter i  Nåkkves vei 5 og i  hver av de andre naboblokkene. Det er mange eldre beboere her, sier informasjonssjef Åge Pettersen i OBOS til Dagbladet.no

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!