KOLLAPSET I GATA: 33 personer skal ha kollapset i den samma gata i New York, etter å ha røyket K2 - syntetisk marijuana. Video: CNN Vis mer

33 kollapset i samme gate i New York etter å ha tatt syntetisk dop: «Det var som tatt ut av Walking Dead»

Alle ble sendt på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag skal 33 personer ha kollapset i den samma gata i New York, etter å ha røyket K2 - syntetisk marijuana.

- Tidligere år har man sett de samme mennene, fem til ti stykker, rundt her. Nå er det fem nye menn som går rundt og røyker det i halvtimen, sier Jason Reis til nyhetskanalen Pix11.

Han har bodd i området i åtte år. Flere av naboene har tidligere klaget inn det som omtales som en epidimi av K2-brukere i området rundt Bedford-Stuyvesant.

- Tar helt av

LÅ RUNDT: 33 mennesker ble observert liggende rundt på gata. Alle befant seg innenfor de samme to kvartalene. Foto: CNN
LÅ RUNDT: 33 mennesker ble observert liggende rundt på gata. Alle befant seg innenfor de samme to kvartalene. Foto: CNN Vis mer

Både New York Times og Daily Mail beskriver de 33 menneskene som zombieliknende.

Daily Mail skriver at scenen var som tatt ut av TV-serien The Walking Dead.

- Det har tatt helt av. De sover til og med i gata. Vi må bevege oss rundt dem. Det er altfor mye til at man klarer å ha kontroll over det, sier nabo Dennis Gonzalez som bor i Bushwick til lokalstasjonen NBC New York.

Ikke lov å selge

Ifølge NBC har mer enn 6000 mennesker havnet på akutten i New York etter å ta tatt i bruk K2 siden 2015. To stykker skal i år være bekreftet omkommet.

I fjor kriminaliserte politiet salg av K2.

- Noen butikker selger det. De får menn til å gå rundt på gata med det, fordi det vet at politiet følger med på butikkene. Alle vet hvem de som selger er, sier en som tidligere har brukt stoffet, og havnet på akutten som følge av det, til den amerikanske nyhetskanalen.

New York Post skriver at politiet fikk telefon om flere overdoser utenfor en bygning ved siden av Bushwick City Farm, som tilbyr gratis mat, klær og opplæring.

De skal først ha funnet åtte stykker. Ikke lenge etter fant de 14 til.

- Det var åpenbart et dårlig parti K2. De er heldige som ikke døde, skal en politikilde ha sagt til avisa.

Advarer befolkningen

Helsemyndighetene sier nå at de advarer folk mot å bruke stoffet. Samtidig opplyser de om at de overvåker akuttavdelinger over hele byen.

- Vi vil minne folk i New York om at K2 er ekstremt farlig. Den offentlige oppmerksomheten i byen og den strenge håndhevelsen i løpet av det siste året, har ført til en betydelig nedgang i akuttbesøk som følge av K2, uttalte de tirsdag.

ADVARER: Myndighetene advarer nå innbyggere i New York mot det farlige stoffet. Foto: CNN
ADVARER: Myndighetene advarer nå innbyggere i New York mot det farlige stoffet. Foto: CNN Vis mer

Ifølge helsemyndighetene påvirker K2 de samme områdene i hjernen som marijuana. Det inneholder kjemikalier som ikke er hentet fra marijuanaplanten.

Bruk av stoffet kan medføre ekstrem angst, forvirring, paranoia, hallusinasjoner, oppkast, reduksjon av bevissthet, nyresvikt og nedsatt blodforsyning til hjertet.