33 mafiamedlemmer arrestert

Føderale agenter har pågrepet 33 personer de mener tilhører den beryktede Genovese-familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Agentene slo til i New York, Florida og Nevada samtidig, etter å ha spanet på Genovese-familien i tre år. Familien anses som den største av de fem mafiagruppene som opererer i disse byene. I den samme aksjonen ble tolv andre kriminelle pågrepet, siktet for alt fra aksjesvindel til drap.

Blant de 33 mafiamedlemmene er tidligere Genovese-sjef Frank «Farby» Serpico, og fire av hans nærmeste underordnede, Alan «Baldie» Longo, Rosario Gangi, Salvatore «Sammy Meatballs» Aparo og Peter «Petey Red» DiChiara.

I tillegg ble to tidligere politifolk, en bokholder og flere mafiamedlemmer fra familiene Gambino, Luchese, Bonanno og Colombo pågrepet og siktet, melder nyhetsbyrået AP.

Påtalemyndigheten sier at de 33 siktede fra Genovese-familien skal stå bak kriminalitet som gambling, ågervirksomhet, utpressing, narkosalg, bankran og bestikkelser. Aktor skal sitte på lydopptak der en av de siktede sier «Å skade mennesker: Det er hva det handler om. Hvis du ikke kan gjøre det, kan du like gjerne bli hjemme». En annen skal ha sagt «Uansett hvem du dreper, er det sjefens valg. Ordren kommer fra ham».

FBI og påtalemyndigheten innkalte til pressekonferanse etter gårsdagens aksjon. De sa at pågripelsene viste at mafiavirksomheten fremdeles er stor, til tross for at flere av de mektigste mafiamedlemmene sitter i fengsel. Etterforskerne tror at Genovese-sjefen Vincent «Chin» Gigante (80) fremdeles er familiens overhode, til tross for at han sitter inne for planlegging av drap. Hans advokater og nærmeste sier han er for hardt rammet av alsheimer, demens og hjertesykdommer til å kunne styre noe som helst.

Alle de pågrepne skal møte for en føderal rett i Brooklyn. De siktedes forsvarere har så langt ikke kommentert arrestasjonene.

MAFIASJEF: Etterforskerne tror Vincent «Chin» Gigante (t.v.) fremdeles driver Genovese-familien. Her får han hjelp av sønnen Vincent Esposito før han setter seg inn i bilen, på vei til Brooklyn Federal Court 25. juli 1997.
MØTTE PRESSEN: Statsadvokat Loretta Lynch fortalte på pressekonferansen i dag at 45 beryktede kriminelle var arrestert i Florida, New York og Nevada. Fra venstre etterforsker Robert Vosler, vise-politisjef Joseph Dunne og sjef for FBI i New York.