3,3 millioner for nakkeslengskade

Storebrand er i Borgarting lagmannsrett dømt til å betale en kvinne en anselig erstatning etter en mindre ulykke i 1989.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Borgarting lagmannsrett fant ingen andre forklaringer på den 39-årige kvinnens nakkeplager enn en liten ulykke i 1989. Så selv om Høyesterett i den såkalte Thelle-saken i fjor trakk svært snevre grenser for å nå frem i erstatningssaker hvor kollisjonskreftene har vært små, ga lagmannsretten kvinnen fullt medhold i kravet mot forsikringsselskapet, skriver Aftenposten. I tillegg til de 3,3 millionene må Storebrand ut med saksomkostninger og honorarer til sakkyndige.

Gledelig

Arild Ditlev-Simonsen som er kvinnens advokat, mener dommen gjør at det i fremtiden ikke blir like enkelt for forsikringsselskapene å bruke lave kollisjonskrefter som argument for ikke å betale erstatning i slike saker.

- Det er gledelig at Borgarting har forstått at mennesker kan få varige hode- og nakkeskader selv ved meget små kollisjonskrefter, sier han til avisen.

Stabilt sykdomsbilde

Det var Storebrand som anket saken inn for lagmannsretten etter at kvinnen vant erstatningssaken i Oslo byrett. I mellomtiden avsa Høyesterett dommen i Thelle-saken, som ga Storebrand nye argumenter i saken mot kvinnen. Borgarting kom imidlertid til at dommen ikke kunne legges til grunn, fordi kvinnen hadde hatt et stabilt sykdomsbilde fra hun fikk akutte smerter like etter påkjørselen, noe som ikke var tilfelle i Thelle-saken. Retten la i tillegg stor vekt på at kvinnen ikke hadde noen form for sykehistorie før ulykken fant sted.