33 personer er drept i Norge i år. Politiet har startet etterforskning av 24 drapssaker

I tillegg kommer seks drapssaker med dødelig utfall.

DRAPSETTERFORSKNING: Politietundersøker åstedet der en mann er funnet død på Torshov i Oslo i november. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
DRAPSETTERFORSKNING: Politietundersøker åstedet der en mann er funnet død på Torshov i Oslo i november. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hittil i år har politiet startet etterforskning av 24 drapssaker med 26 ofre. I tillegg kommer seks voldssaker med dødelig utfall. Dermed er 33 personer drept i Norge i år. I tillegg etterforsker Spesialenheten for politisaker en sak der en 35-åring fra Vennesla ble skutt og drept av politiet i Kristiansand.

Januar

9. januar:Rita Briskelund (42) dør av skuddskader i en bolig i Gran kommune i Oppland. Hendelsen omtales først som et vådeskudd, og ektemannen (51) blir siktet for uaktsomt drap. Senere ble siktelsen skjerpet til forsettlig drap. Mannen tiltales for dette og dømmes til tolv års fengsel. Dommen er anket.

- Mannen har erkjent de faktiske forholdene. Han er ikke kjent av politiet fra tidligere, opplyste politiadvokat Trine Hanssen i Innlandet politidistrikt til Dagbladet i januar.

Februar

13. februar:En somalisk mann i 30-årene blir knivstukket i en bolig i Kongsberg sentrum. To timer senere ble offeret bekreftet død på sykehus. En mann i 30-årene ble tiltalt for forsettelig drap og trusler.Ifølge tiltalen skal mannen ha stukket avdøde flere steder på kroppen med en kniv. Begge mennene er somaliske statsborgere, og begge skal ha bodd i Norge i minst ti år. De omtales som tidligere bekjente.I starten av desember tilstår 30-åringen. 16. desember dømmes han til 13 års fengsel for forsettlig drap i Kongsberg og Eiker tingrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer