Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

33 syriske offiserer har hoppet av fra Syria

Alvorligste tilfellet av desertering siden krigen startet.

OPPOSISJONENS HÆR:  Opposisjonesoldater tråkker på bilde av president Bashar al-Assad.REUTERS/Raad Al Fares/Shaam News Network/Handout
OPPOSISJONENS HÆR: Opposisjonesoldater tråkker på bilde av president Bashar al-Assad.REUTERS/Raad Al Fares/Shaam News Network/Handout Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er det statlige tyrkiske nyhetsbyrået som melder om avhoppingen. Blant de 33 er det en general og to oberster. De 33 har kommet til Tyrkia med sine familier.

Kom i natt
Nyhetsbyrået Anadolu melder at flyktningene kom i løpet av natta, og at de nå oppholder seg i en flyktningeleir ved grensa, melder Al Jazeera.
Nyheten om avhoppingen vil ytterligere forverre det svært anstrengte forholdet mellom Syria og Tyrkia. Tyrkia er en av Syrias president Bashar al-Assads fremste kritikere, og i forrige uke skjøt Syria ned et tyrkisk jagerfly i grenselandet mellom de to landene. NATO-landet Tyrkia har imorgen kalt NATO sammen for konsultasjoner etter nedskytingen. Det er normalt et sterkt diplomatisk signal i NATO.

Bølge av avhoppinger
Det er nå til sammen 13 generaler som har hoppet av fra det syriske forsvaret. I forrige uke tok en oberst med seg sitt russisk-produserte jagerfly, og hoppet av i Jordan. Det er et ukjent antall menige og underoffiserer som har hoppet av. Mange av dem slåss nå i opposisjonens hær, Den nye syriske arme.

Amerikanske regjeringskilder har den siste uka snakket om at de venter en bølge av avhoppinger, og  at en av Assads nære medarbeidere skal lete etter en måte å hoppe av på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media