Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut
HURTIGRUTEN: 177 passasjerer og 160 besetningsmedlemmer må i karantene etter coronautbrudd på MS «Roald Amundsen». Vis mer

Smitteutbrudd på Hurtigruten:

337 i karantene

177 passasjerer og 160 besetningsmedlemmer må i karantene etter coronautbrudd på MS «Roald Amundsen».

Det bekrefter Hurtigruten til Dagbladet.

Skipet er nå isolert, uten passasjerer om bord, og ligger til kai i Tromsø.

Foreløpig er det bekreftet smitte hos fire besetningsmedlemmer, bekrefter pressevakt Anne Marit Bjørnflaten.

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) opplyser at alle fire er innlagt hos dem.

SMITTE: Fire ansatte på Hurtigruten har fått påvist coronacviruset. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SMITTE: Fire ansatte på Hurtigruten har fått påvist coronacviruset. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

Var isolert

Bjørnflaten forteller at alle de fire som nå har fått påvist smitte, hadde vært flere dager i isolasjon da skipet ankom Tromsø fredag morgen.

- De var satt i isolasjon fordi de hadde symptomer, men det var ikke coronasymptomer. De ble rutinemessig testet, forteller hun.

I den første meldingen fra Hurtigruten var det to av de ansatte som hadde fått påvist smitte, men fredag ettermiddag har antallet steget til fire.

Ukjent nasjonalitet

De fire smittede er utenlandske statsborgere, ifølge UNN. Verken sykehuset eller Hurtigruten vil opplyse hvilken nasjonalitet besetningsmedlemmene har.

- Siden dette er utenlandske statsborgere, er det sånn at de har vært i karantene før de startet jobben om bord på Hurtigruten?

- Jeg må komme tilbake til det. Jeg må bare vise til informasjonen i pressemeldingen, sier Bjørnflaten.

Følges opp

Etter det Hurtigruten kjenner til har ingen av de 177 passasjerene hatt symptomer på covid-19, eller annen sykdom, om bord.

Alle som var om bord, blir fulgt opp med informasjon fra Hurtigruten og myndighetene, heter det i en pressemelding fra selskapet.

- Passasjerene følges nå opp av enten Tromsø kommune eller av kommunen passasjeren er hjemmehørende i, sier kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten.

ØKT PÅGANG: Anne Lise Hagaseth, leder for coronalegevakta i Moss, forteller at det har vært stor pågang den siste tiden. Reporter: Sofie Braseth. Foto: Christian Wehus Vis mer

- Alle passasjerene må i selvisolasjon i tråd med de nasjonale retningslinjene, og vil også testes ved symptomer på COVID-19. Hurtigruten samarbeider tett med Tromsø kommune, Folkehelseinstituttet (FHI), UNN og andre nasjonale og lokale myndigheter for å følge opp mannskapet og gjestene om bord, sier Ege.

Skipet skulle seilt til Svalbard fredag ettermiddag. Dette cruiset blir avlyst. Den neste reisen med skipet er ikke planlagt før i begynnelsen av september.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!