34 antatt omkommet etter båtbrann i California

Det er ikke trolig at noen av dem som befant seg under dekk da brannen brøt ut, har overlevd.

BRANN: Alle de 34 personene som sov under dekk da brannen brøt ut, er antatt døde. Foto: Ventura County Fire Department via AP / NTB scanpix
BRANN: Alle de 34 personene som sov under dekk da brannen brøt ut, er antatt døde. Foto: Ventura County Fire Department via AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alle de 34 personene som sov under dekk da det brøt ut en voldsom brann i en stor båt nær Santa Cruz Island mandag, er antatt døde, sier den lokale politisjefen Bill Brown, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det skal dreie seg om 33 passasjerer og ett besetningsmedlem.

Har funnet 20 omkomne

Så langt har 20 blitt funnet omkommet, og dykkere har også sett mellom fire og seks lik i det sunkne vraket. Myndighetene forsøker nå å stabilisere vraket, som sank til 18 meter, sånn at de kan hente opp de døde som fremdeles befinner seg i båten.

Brown sier at det er usannsynlig at noen av dem som befant seg under dekk klarte å komme seg ut av båten da brannen brøt ut.

Fem besetningsmedlemmer, som befant seg på dekk, ble evakuert og plukket opp av en lystbåt som tilfeldigvis var i nærheten.

Gjestene på båten var på en planlagt tur som skulle var fra lørdag til tirsdag. Turen var annonsert som en dykketur, og ble arrangert av dykkefirmaet Truth Aquatics.

Verst tenkelig scenario

Etter planen skulle båten forlate havne i Santa Barbara mandag, og returnere igjen tirsdag. Politiet har allerede slått fast at de fleste passasjerene trolig sov da brannen brøt ut.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer