Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

34 antatt omkommet etter båtbrann i California

Det er ikke trolig at noen av dem som befant seg under dekk da brannen brøt ut, har overlevd.

BRANN: Alle de 34 personene som sov under dekk da brannen brøt ut, er antatt døde. Foto: Ventura County Fire Department via AP / NTB scanpix
BRANN: Alle de 34 personene som sov under dekk da brannen brøt ut, er antatt døde. Foto: Ventura County Fire Department via AP / NTB scanpix Vis mer

Alle de 34 personene som sov under dekk da det brøt ut en voldsom brann i en stor båt nær Santa Cruz Island mandag, er antatt døde, sier den lokale politisjefen Bill Brown, ifølge nyhetsbyrået AP.

Det skal dreie seg om 33 passasjerer og ett besetningsmedlem.

Har funnet 20 omkomne

Så langt har 20 blitt funnet omkommet, og dykkere har også sett mellom fire og seks lik i det sunkne vraket. Myndighetene forsøker nå å stabilisere vraket, som sank til 18 meter, sånn at de kan hente opp de døde som fremdeles befinner seg i båten.

Brown sier at det er usannsynlig at noen av dem som befant seg under dekk klarte å komme seg ut av båten da brannen brøt ut.

Fem besetningsmedlemmer, som befant seg på dekk, ble evakuert og plukket opp av en lystbåt som tilfeldigvis var i nærheten.

Gjestene på båten var på en planlagt tur som skulle var fra lørdag til tirsdag. Turen var annonsert som en dykketur, og ble arrangert av dykkefirmaet Truth Aquatics.

BÅTBRANN: 29 personer skal være savnet etter en båtbrann i Sør-California, skriver AP og CNN. Flere skal være døde. Video: CNN og Ventura County Fire Department. Klipp: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

Verst tenkelig scenario

Etter planen skulle båten forlate havne i Santa Barbara mandag, og returnere igjen tirsdag. Politiet har allerede slått fast at de fleste passasjerene trolig sov da brannen brøt ut.

- Dere kan bare forestille dere det. Hendelsen fant sted midt på natta, mens de fleste sov og brannen spredte seg raskt. Man kunne ikke bedt om et verre scenario, fortalte politisjef Brown under en pressekonferanse natt til tirsdag.

Brannen oppsto rundt klokka 03.30 natt til mandag lokal tid.

Foreløpig vet politiet ikke hvordan brannen brøt ut, men brannsjef Mark Hartwig sier under en pressekonferanse at ofrenes slektninger «stoler på at vi vil gjøre alt i vår makt for å finne ut hva som skjedde i det fartøyet i de siste øyeblikkene i familiemedlemmenes liv. Det er vår forpliktelse».

Dykkerbåten, som het Conception var på 75 fot. Den hører hjemme i Santa Barbara på fastlandet og eies av Truth Aquatics, et lokalt selskap grunnlagt i 1974. Kystvaktens register viser at de siste inspeksjonene av båten i fjor ikke hadde avdekket noen mangler.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling