34-åring drept på fest i rusmiljø

SANDNES (Dagbladet): Endelig hadde 34-åringen klart å bryte opp fra rusmiljøet. Men natt til lørdag havnet han på fest med gamle kjente. Der ble han skutt og drept grytidlig lørdag morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 40 år gammel mann tilsto i går at han hadde avfyrt skuddet, men hevder at han handlet i nødverge.

To kvinner og fem menn som deltok på festen ble i går kveld løslatt, og siktelsene mot dem ble frafalt. Drapet opprører et lite bygdemiljø som har kjent til avdødes fortid og nye hverdag.

-Han hadde virkelig kjempet hardt for å få orden på livet sitt. Dette er fryktelig, sier en venn av avdøde. Avdøde har det siste året fått skikk på tilværelsen etter å levd hardt lenge. Han bodde nå hos sin mor i Hommersåk og gikk på kurs og satset på en framtid uten rus og kriminalitet.

-Han sa at han kunne tenke seg å reise rundt og advare andre mot å prøve narkotika. Og jeg vet at han prøvde å hjelpe sine gamle venner ut av avhengigheten av stoffer, sier kameraten.

Lørdag kveld hadde han forlatt sin mors bolig på sykkel. Ingen vet hvorfor han oppsøkte huset som noen timer seinere ble åsted for et drap.

Våpenet som ble benyttet var ei hagle, og skuddet traff 34-åringen i hodet.

Åstedet bærer ikke preg av kamp eller slagsmål, politiet har heller ikke kommet over andre våpen.
Politiinspektør Tor Arvid Bruskeland vil ikke kommentere om politiet fester lit til siktedes forklaring om at han handlet i nødverge.

DREPT: I dette huset i Hommerskåk i Sandnes ble en 34 år gammel mann skutt og drept natt til lørdag.