Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drap i Elverum

34-åring drepte kameraten med sabellignende kniv

Fengslet i fire uker. 

FUNNET DREPT: En mann i 30-åra ble funnet drept på Elverum natt til tirsdag. Foto: NTB Scanpix
FUNNET DREPT: En mann i 30-åra ble funnet drept på Elverum natt til tirsdag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som er siktet for drap på en jevnaldrende kamerat i Elverum natt til tirsdag, har forklart at han brukte en sabellignende kniv. Onsdag ble han fengslet i fire uker.

I kjennelsen framgår det at 34-åringen har fortalt politiet at han allerede da han ble pågrepet kort tid etter drapet natt til tirsdag, erkjente at han hadde hogget i hjel kameraten sin med en sabellignende kniv. I avhør har han også kalt drapsvåpenet machete, og senere tirsdag erkjente han også straffskyld.

Han har erkjent de faktiske forholdene og hadde allerede tirsdag samtykket til varetektsfengsling i inntil fire uker med brev- og besøksforbud, samt forbud mot aviser og TV.

Sør-Østerdal tingrett mente det også var forsvarlig å utelukke ham fra kontakt med andre innsatte de to første ukene.

Drakk alkohol

Foreløpig har verken politiet eller advokaten ønsket å si noe om motivet og bakgrunnen for volden som endte med at 34-åringens kamerat døde.

- Siktede og fornærmede har sittet og drukket alkohol og snakket sammen. Han har forklart seg om dette i avhøret, men ytterligere detaljer om motiv og bakgrunnen for det som skjedde, kan jeg ikke kommentere, sa forsvarer Helge Hartz tirsdag.

34-åringen har forklart at det kun var han og kameraten som var til stede i leiligheten, med unntak av et kort besøk som ikke har noen relasjon til saken. Ifølge 34-åringen hadde det ikke vært noen uoverensstemmelser mellom dem tidligere.

- Siktede er naturligvis veldig sterkt preget av det som har skjedd, sa hans forsvarer, advokat Helge Hartz, til NTB tirsdag kveld.

Fulgte blodspor

Politiet ble varslet av naboer om bråk fra leiligheten i Grøndalsbakken like før klokken 01.30 natt til tirsdag. Patruljen som kom til stedet, fulgte blodspor fra oppgangen og inn i siktedes leilighet der de fant Marius Haugholt liggende livløs rett innenfor døra. Mannen døde etter kort tid. 34-åringen meldte seg selv for politiet i Elverum rundt en halvtime senere.

- Siktede har så langt forklart seg greit om det som skjedde og har sagt at han er villig til å forklare seg videre i saken, sier leder for etterforskningsseksjonen i Elverum, Roger Næss.

Den foreløpige obduksjonsrapporten fastslår at Haugholt døde av skadene hans 34 år gamle kamerat påførte ham.

Etterforskningen pågår for fullt med bistand fra Kripos. Politiet ønsker fortsatt tips fra publikum som kan ha sett eller møtt den siktede mellom klokka 1.30 og 2 natt til tirsdag.

Politiet opplyser at det skal gjennomføres en rettsmedisinsk undersøkelse av den siktede mannen.

(©NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!