SIKTET FOR DRAPET PÅ SIN EGEN MOR: 34-åringen har vært under etterforskning av politiet flere ganger tidligere, men sakene har blitt henlagt på grunn av tvil om hans tilregnelighet. Nå er han siktet for drapet på sin egen mor. Foto: Lasse Ljung/Nyhetsfoto
SIKTET FOR DRAPET PÅ SIN EGEN MOR: 34-åringen har vært under etterforskning av politiet flere ganger tidligere, men sakene har blitt henlagt på grunn av tvil om hans tilregnelighet. Nå er han siktet for drapet på sin egen mor. Foto: Lasse Ljung/NyhetsfotoVis mer

34-åring sa han hadde drept sin egen mor (61)

Mannen er tidligere tatt for trusler og plagsom adferd, men politiet har henlagt sakene på grunn av sykdommen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LARVIK/OSLO (Dagbladet): En 61 år gammel kvinne ble i 21-tida tirsdag kveld funnet drept i en bolig på Hovland i Larvik.

Politiinspektør Magnar Pedersen opplyser at politiet førti minutter tidligere hadde stanset en mann etter vinglete kjøring.

- Han opplyste til patruljen at han hadde drept sin egen mor. Da politiet dro til adressen han oppga fant vi en død kvinne. Vi mener kvinnen er hans mor og at hun er drept, sier Pedersen.

Paranoid psykose Kriminalteknikere jobber i natt på åstedet, som er kvinnens hjem. Avdøde er sendt til obduksjon. Sønnen, en 34 år gammel mann, er kjent av politiet som en psykiatrisk pasient.

- Han er kjent fra en rekke episoder med plagsom adferd, trusler med mer. Sakene har blitt henlagt på grunn av tvil om hans tilregnelighet, sier Pedersen til Dagbladet.

Siste sak politiet henla var i 2009. Da ble han diagnotisert med personlighetsforstyrrelser og paranoid psykose, opplyser Pedersen. Ifølge politiet skal han ha vært under psykiatrisk behandling den siste tida.

- Han har hatt flere besøksforbud mot seg gjennom tidene, sier Pedersen.

Mannen har vært registrert på samme adresse som sin mor, men den siste tida har han ikke bodd i Larvik. Politiet ønsker ikke å gå inn på detaljer rundt verken pågripelsen eller funn på åstedet.

- Siktede skal avhøres først, sier han.

- Elskelig og stillferdig Dagbladet har møtt en nabo, som også jobbet med den drepte kvinnen. Hun vil ikke stå fram med navn, men sier at nyheten kom som et sjokk.

- Hun har bodd her i alle år, og sønnen har vokst opp her. Det er kjent at han har slitt, men det er likevel sjokkerende at noe slikt kan skje i nabolaget vårt, sier hun til Dagbladet.

Naboen forteller at det aldri har vært noe bråk i huset.

- Det var aldri noe bråk hos henne, hun var elskelig og stillferdig, sier arbeidskollegaen.