FORSVANT: Kari Grønnestad forsvant sommeren 2012, etter å ha vært hos datteren sin.  Foto: Nils Petter Lotherington
FORSVANT: Kari Grønnestad forsvant sommeren 2012, etter å ha vært hos datteren sin. Foto: Nils Petter LotheringtonVis mer

34-åring sier samboeren drepte sin egen mor (56)

Kari Grønnestad forsvant sommeren 2012.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Aftenposten meldte tidligere i dag at datterens 34-årige samboer har tilstått å ha hjulpet til med å frakte liket av Grønnestad fra parets bolig og ned til elva, og siterte hans advokat Tollef Skobba på det. Andre medier, deriblant Dagbladet, viderebrakte denne opplysningen.

Onsdag kveld melder imidlertid Skobba at han er feilsitert av Aftenposten, og har fått dem til å endre sitatet i artikkelen.

- Min klient har ikke tilstått noe straffbart. Jeg vurderer å melde Aftenposten til PFU (Pressens Faglige Utvalg), sier Skobba til Dagbladet.

(Dagbladet): Undersøkelsene som er gjort ved Rettsmedisinsk institutt viser at det er levninger av et menneske i funnet som ble gjort i elva i Skien tirsdag. Levningene er ikke formelt identifisert, men det dreier seg med stor sannsynlighet om den savnede Kari Grønnestad.

Det skriver politiadvokat Guro Siljan i en pressemelding onsdag i 13.35-tida.

Hun skriver svigersønnen til den drepte 56-åringen, som nå er siktet i saken, selv kontaktet politiet søndag.

Han fortalte at samboeren hadde tatt livet av moren sin, som ble meldt savnet sommeren 2012, og at han selv hadde hjulpet å frakte og dumpe avdøde.

Grønnestad forsvant i 2012, men politiet mener nå at 34-åringens samboer, Grønnestads datter (31), drepte henne.

34-åringen har ifølge politiet forklart at Grønnestad ble drept i parets bolig, og at han hjalp til å dumpe henne i elva.

- Parets hemmelighet - Han har samarbeidet med politiet og gitt dem de opplysningene han har. Dette har ikke vært lett for ham siden dette gjelder hans samboer og moren hennes, men han er også lettet for at parets hemmelighet nå er kommet fram, sier han.

Aftenposten skriver at en mann i 20-åra skal forklart til politiet at han hadde kjennskap til at den savnede 56-åringen var blitt drept og dumpet i elven.

Kari Grønnestad (56) forsvant sommeren 2012, etter å ha vært hos datteren sin. Det er datteren som nå er siktet for drap, mens hennes samboer er siktet for å ha unnlatt å hjelpe noen som er i nød.

Mannen var tidligere siktet for medvirkning til legemsbeskadigelse, men siktelsen ble endret.

Én polititeori er ifølge VG at liket ble plassert i et jernbur før dumpingen.

Etter at Grønnestad forsvant, trodde ikke politiet det var skjedd noe kriminelt. Det en endret seg søndag, da at samboeren fortalte politiet at 31-åringen hadde drept sin mor. Dette skal ha skjedd etter en krangel mellom samboerparet.

De to ble siktet, og leiligheten deres ble så gjennomsøkt av Kripos.

- Vil være gjennombrudd Politiet søkte i går etter Grønnestad ved Langbryggene i Skien.

Det ble gjort funn, som i løpet av natta ble fraktet til Rettsmedisinsk institutt, hvor det undersøkes om det er levningene av den savnede kvinnen.

- Det er klart, om dette funnet inneholder levninger av et menneske, og det skulle vise seg å være Grønnestad, er det et klart gjennombrudd i saken. Men det er alt for tidlig å si, sa politiadvokat Guro Siljan ved Telemark politidistrikt til Dagbladet onsdag morgen.

Hun vet ikke hvor lang tid det vil ta før undersøkelsene kan si noe om hva de fant under søket i går.
Dagbladet komer med mer.