SIKTET: Den drapssiktede 34-åringen nekter straffskyld. Her er han på fisketur utenfor kysten av Jamaica for noen år siden. Han dro dit etter at han hadde fått millioner i kreditt av en utro bankrådgiver i Nordea. Han skylder fortsatt banken 5,4 millioner kroner.
SIKTET: Den drapssiktede 34-åringen nekter straffskyld. Her er han på fisketur utenfor kysten av Jamaica for noen år siden. Han dro dit etter at han hadde fått millioner i kreditt av en utro bankrådgiver i Nordea. Han skylder fortsatt banken 5,4 millioner kroner.Vis mer

34-åringen ble i mars siktet for å ha drept Paul Simmons på et hotell i Oslo. Nå sjekkes han også mot et åtte år gammelt dødsfall

26-åring fra Bergen døde plutselig på hotellrom etter fest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet etterforsker om en 34 år gammel bergenser, en av de to mennene som i mars ble siktet for å ha drept musikeren Paul Simmons (25) på et hotellrom i Oslo, kan ha medvirket til ytterligere ett dødsfall.

- Jeg kan bekrefte at vi ser på et dødsfall fra 2006, hvor en av de siktede var til stede. Vi etterforsker nå denne saken, sier politiadvokat Andreas Strand til Dagbladet.

Henlagt i 2006 Som i Simmons-saken var 34-åringen til stede i forkant da en 26 år gammel mann fra Bergen døde på et rom på Radisson-hotellet på Holbergs plass i Oslo i slutten av august 2006.

Saken i 2006 ble etterforsket som et mistenkelig dødsfall, men henlagt uten at noen ble siktet. Siden den gang har etterforskningen ligget på is, men nå ser politiet på alle sider av saken på nytt. Den nå 34 år gamle mannen hadde den gang status som vitne. Det har han fortsatt.

- Vi vil vurderer fortløpende om det er grunnlag for å endre statusen, sier Strand.

Fortalte selv om dødsfallet 34-åringens forsvarer Benedict de Vibe understreker at klienten ikke har status som siktet eller mistenkt i 2006-saken.

- Han ble den gang avhørt som vitne, fordi han var til stede. Da han ble pågrepet i mars i år fortalte han selv i avhør om episoden, og han sier at han ikke hadde overhode ikke hadde noe med at han døde å gjøre, sier de Vibe til Dagbladet.

DREPT: Politiet mener Paul Simmons ble dopet ned og drept på et hotellrom i Oslo. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen
DREPT: Politiet mener Paul Simmons ble dopet ned og drept på et hotellrom i Oslo. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen Vis mer

34-åringen nekter også for straffskyld i Simmons-saken.

Avhør i Bergen Dagbladet vet at Oslo-politiets drapsetterforskere de siste ukene blant annet har vært i Bergen, for å avhøre kretsen rundt både den avdøde 26-åringen og 34-åringen.

- Vi har foretatt flere nye avhør, sier Strand.

26-åringen og bergenseren som nå sitter i varetekt skal ha vært omgangsvenner, og de skal ha festet sammen i Oslo i forkant av dødsfallet, får Dagbladet opplyst.

Obduksjonsrapport I saker hvor unge personer dør plutselig og tilsynelatende uforklaring utføres det rutinemessig en obduksjonsrapport. Politiet har nå tilgang til både den og en toksikologisk undersøkelse som ble tatt etter dødsfallet.

2006-dødsfallet etterforskes nå parallelt med Simmons-saken.

- Vi er fortsatt i en innsamlingsfase, sier Strand.

Simmons dopet ned Paul Simmons døde 9. februar i år på Ullevål sykehus i Oslo. Han falt om på en fest på et rom på Comfort Hotell Børsen i Oslo sentrum to dager tidligere. 

DØDE PÅ ET ROM HER: 26-åringen døde på et rom på Radisson-hotellet på Holbergs plass i Oslo sentrum.
Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
DØDE PÅ ET ROM HER: 26-åringen døde på et rom på Radisson-hotellet på Holbergs plass i Oslo sentrum. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer

Politiet mener Simmons ble dopet ned og drept, og Dagbladet får opplyst at det skal ha blitt funnet flere ulike stoffer i 25-åringens blod. 

10. mars ble 34-åringen og en 32 år gammel kamerat av ham pågrepet, siktet for drap. 34-åringen var sammen med Simmons på hotellet, mens 32-åringen skal ha vært der tidligere på kvelden. Begge nekter straffskyld.

Bedrageridømte Politiet mener mennene lurte Simmons for et stort pengebeløp før han ble drept, og Dagbladet kunne i forrige uke fortelle at politiet har funnet omtrent 300 000 i kontanter som de mener mennene fralurte Simmons. 

De to er begge tidligere dømt for omfattende bedragerier.

8. januar i år ble 34-åringen dømt til sju måneders fengsel, mens 32-åring ble dømt til et år og ti måneder i fengsel i Oslo tingrett. Begge anket dommen.

Oslo-politiet endevender de to bedrageridømte mennenes fortid. 

- Vi ser på hvilke metoder de har brukt for å skaffe seg penger tidligere, og hvor langt de har vært villige til å gå. De to siktede har tidligere vært svært aktive innenfor bedrageri, og vi er opptatt av helheten i deres kriminelle løpebane. Vi kartlegger alt de har drevet med de siste årene. Det er et omfattende arbeid, og ressurskrevende arbeid, sa politiadvokat Andreas Strand til Dagbladet i forrige uke.

FALT OM HER: Paul Simmons (25) falt om på fest på Comfort Hotell Børsen i Oslo sentrum i februar i år. Foto: Sindre Granly Meldalen
FALT OM HER: Paul Simmons (25) falt om på fest på Comfort Hotell Børsen i Oslo sentrum i februar i år. Foto: Sindre Granly Meldalen Vis mer
NEKTER STRAFFSKYLD: Den siktede 32-åringen.
NEKTER STRAFFSKYLD: Den siktede 32-åringen. Vis mer