34 barn holdt på å drukne på tur med ultraortodoks jødisk gruppe. Ringte sine egne ledere først

Kunne ikke lese engelsk og gikk rett forbi fareskiltene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En gruppe på 34 elever skal ha holdt på å drukne da de var på tur med to lærere i juni.

Independent skriver at de var elever ved en ulovlig trosskole, og at samtlige kan beskrives om ultraortodokse jøder.

De skal ha hatt på seg tradisjonelle klær, i stedet for riktig utstyr for ferden de bega seg ut på.


Ble nesten tatt av tidevannet

På grunn av manglende engelskkunskaper, forstod de ikke fareskiltene de passerte på veien. Dermed skal lærerne ha satt gruppa på 34 studenter i fare, skriver den britiske avisa.

Studentene skal ha oppholdt seg ved kysten da tidevannet nesten dro dem ut i havet.

Ifølge Independent drives skolen det er snakk om ulovlig, noe myndighetene skal ha visst om i fem år.

Avisa skrev tidligere i år at flere i det britiske utdanningsdepartementet er under etterforskning, fordi dokumenter som viste at mer enn 1000 jødiske barn ble sendt til ulovlige trosskoler, var ødelagt.

Mener de promoterer arrangerte ekteskap

Dokumentene skal også vise at skolene mishandler elevene. Ifølge en rapport som blant annet inkluderer forklaringer fra en tidligere lærer, skal barna i en alder av fire år, ha levd i frykt for å bryte religiøse lover.

Opplæringen på skolene skal hovedsakelig angå barn fra 13 år og meningen skal være å forberede dem på Bar Mitzvah-tradisjonen.

Skolene skal også ha promotert arrangerte ekteskap, og ha straffet barna med slag.

- Vi er opptatt av barnas sikkerhet

På turen i juni ringte lærerne angivelig lederne i trossamfunnet, i stedet for å ringe nødetatene. Heldigvis kom redningstjenesten dem etterhvert til unnsetning, og alle kom fra det med livet i behold.

De to voksne som var med skal ha sagt til myndighetene at de kom fra et samfunnshus, mens guttene skal ha forklart at de bare var en gjeng med venner.

Independent skal imidlertid ha snakket med kilder innad i miljøet som gjenkjente guttene fra en av de tidligere omtalte skolene i London.

Avisa skriver at de også har oppsøkt skolen, og at flere bekreftet at hendelsen omhandlet skolen. Selv mener skolen at de ikke opererer ulovlig.

- Vi er veldig opptatt av barnas helse og sikkerhet. Vi tror at, som et resultat av hendelsen, har vi lært mye vi trengte å lære. Derfor har vi bedt en stiftelse gjøre en uavhengig, intern granskning og komme med anbefalinger for framtiden, skal en talsperson for gruppa ha sagt til den britiske avisa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer