34 barn til sykehus med magesyke i ferieparadis i Tyrkia

Ti norske barn blant de syke. Ble dårlige natt til i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 34 barn er sendt til sykehus med diaré og oppkast ved et hotell i Pascha Bay i Alanya, Tyrkia, melder svenske Aftonbladet i kveld.

Star Tour opplyser til Dagbladet i kveld at ti av barna er norske.

Alle barna skal ha bodd ved firestjernershotellet Blue Village Pascha Bay, som også er et svært populært hotell blant nordmenn, ifølge Star Tours nettsider.

Ifølge den svenske avisa Expressen er alle de rammede barna fra nordiske land.

Dagbladet har snakket med en norsk hotellgjest, som forteller at lillesøsteren (4) har ligget på sykehuset siden mandag morgen.

- Legene tror det er noe med vannet, kanskje bassenget, og sier det kan være snakk om e.coli-bakterier, sier hotellgjesten til Dagbladet. 

Barna ble syke i går kveld og i løpet av natta. 34 barn ble sendt til sykehus og ni er tilbake på hotellet i feriebyen, sier pressetalsmann Mathias Bergendahl i svenske Fritidsresor til Dagbladet.

- De kaster opp og har diarré. Enkelte er helt utslått, sier en person i Alanya til Aftonbladet.

Det er foreløpig ukjent hva som skal ha forårsaket magesyken, og ifølge reiseselskapet utføres det nå tester på hele hotellet.

Bergendahl sier det er tatt tester av vann, mat og personalet for forsøke å finne kilden til sykdommen.

- Jeg ønsker ikke å spekulere i hva som kan ha forårsaket dette, men tilbakemeldingene fra hotellet tyder på at det ikke er snakk om salmonella, sier han.

Han sier at et eksternt firma også tar prøver på hotellet regelmessig. De har vært der i dag og svar er ventet om en ukes tid, opllyser han.

- Det har ikke vært nye tilfeller siden disse 34, sier Bergendahl.
Dagbladet kommer med mer.