Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

34 drept i Kashmir

Minst 34 mennesker er blitt drept i flere voldelige angrep i den indiske delen av Kashmir søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fleste av de drepte er muslimske separatister. Ti tungt bevæpnede separatister ble skutt og drept da de krysset den indiske kontrolllinjen ved Sultanpathri nord for byen Jammu, opplyser kilder i den indiske hæren. Separatister ble også drept i flere andre sammenstøt andre steder i Kashmir søndag.

I utkanten av byen Anatnag ble fire indiske soldater og en islamsk separatist drept i et overraskelsesangrep mot en indisk militærleir i Kashmir søndag.

To militante islamister bevæpnet med granater og AK-47 geværer stormet leiren søndag i det som angivelig var en selvmordsaksjon.

Fire soldater ble drept og fem såret i angrepet. En av de to islamistene ble også drept i kampene som oppsto. Den andre skal ha kommet seg unna.

Den pakistanske gruppen Lashkar-e-Taiba har tatt på seg ansvaret for overraskelsesangrepet. Gruppen lovet nylig at selvmordsaksjonistene de organiserer vil komme med flere angrep på indiske tropper i Kashmir for å hevne indisk skyting mot pakistansk territorium 15. oktober. Lashkar har gjennomført nærmere 50 selvmordsaksjoner i Kashmir i løpet av det siste året. Angrepene har ført til store tap for indiske sikkerhetsstyrker.

  • Mer enn 35.000 mennesker er blitt drept i urolighetene i Kashmir siden 1989.

    (NTB)

DREPT: En indisk soldat ved liket av en islamsk separatist i en militærleir i Dialgam 6 mil sør for Srinagar. To islamske geriljasoldater angrep den indiske militærleiren, drepte fire soldater og såret fem. Den ene geriljasoldaten ble drept, den andre kom seg unna etter angrepet.
Hele Norges coronakart