Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

34 drept og 125 skadd i bilbombe i Ankara

- Røyken synlig på 2,5 kilometers avstand.

EKSPLOSJONEN RAMMET BUSS:  27 personer er drept i et bombeangrep i Ankara i Tyrkia. Foto:  EPA/STR
EKSPLOSJONEN RAMMET BUSS: 27 personer er drept i et bombeangrep i Ankara i Tyrkia. Foto: EPA/STR Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 34 personer er drept og 125 ble såret  dan en bilbombe gikk avsentralt i Tyrkias hovedstad Ankara, melder AP.

Det ble tidlig meldt om at fem personer var blitt drept, men tallet ble raskt oppjustert til 25 døde. Kort etter meldte CNN Türk at ytterligere to personer døde av skadene på vei til sykehus og antallet døde økte til 27.

Utover kvelden steg antallet døde til 32. Eksplosjonen skjedde like ved den travle Kizilay-plassen, ved Güven-parken sentralt i den tyrkiske hovedstaden.

/ AFP PHOTO / EROL UCEM
/ AFP PHOTO / ADEM ALTAN
/ AFP PHOTO / EROL UCEEM
/ AFP PHOTO / EROL UCEM
/ AFP PHOTO / EROL UCEEM
(AP Photo)
(AP Photo)
(AP Photo)

Det travle shoppingområdet er også et knutepunkt for kollektivtransport. Mange bussruter har stoppesteder rundt parken og en stor metrostasjon ligger i området. Også skudd ble hørt etter eksplosjonen, samtidig som ambulanser rykket ut til stedet. Røyk kunne ses over parken.

Evakuerte åstedet Flere biler sto i brann etter eksplosjonen, melder nettstedet Hurriyet Daily News. De rapporterer at bomben gikk av klokka 18.41 lokal tid og at området ble evakuert i tilfelle den første bomben skulle følges opp av en bombe nummer to.

Røyken er synlig fra 2,5 kilometers avstand, sier øyenvitner. 

Det har vært flere eksplosjoner i den tyrkiske hovedstaden det siste året. Så seint som i februar mistet 28 personer livet da en bilbombe eksploderte ved en buss.

- Mye større Norske Sofie Shirin Furu studerer i Tyrkia og befinner seg i Ankara. Hun var også i den tyrkiske hovedstaden da 28 personer ble drept av en bilbombe i februar. En kurdisk militsgruppe tok da på seg ansvaret for angrepet.
 
- Denne eksplosjonen var mye større enn den forrige. Jeg befinner meg rundt 15-20 minutters kjøring fra stedet, men vi hørte smellet, forteller hun til Dagbladet.

Shirin Furu forteller at studievenner som har vært nærmere eksplosjonen har fortalt at veggene ristet i bygningene i nærheten.

HØRTE EKSPLOSJONEN:  Sofie Shirin Furu studerer i Ankara og hørte eksplosjonen fra universitetsområdet rundt 20 minutters kjøring fra eksplosjonsstedet. Foto: Privat
HØRTE EKSPLOSJONEN: Sofie Shirin Furu studerer i Ankara og hørte eksplosjonen fra universitetsområdet rundt 20 minutters kjøring fra eksplosjonsstedet. Foto: Privat Vis mer

- Det er veldig ubehagelig, sier hun om å være i Ankara når det er stadige terroranslag.

- Vi har fått beskjed om å ikke dra til byen, til parker og holde oss unna offentlige bygninger og kjøpesentere. Vi forsøker å holde oss inne så mye som mulig. Det er veldig synd at det er slik.

FLERE DREPT:  Mannskap fra nødetatene bære vekk en skadd etter en større eksplosjon i Ankara i Tyrkia. Et ukjent antall mennesker er drept og mange skadd. 
/ AFP PHOTO / EROL UCEM/Scanpix
FLERE DREPT: Mannskap fra nødetatene bære vekk en skadd etter en større eksplosjon i Ankara i Tyrkia. Et ukjent antall mennesker er drept og mange skadd. / AFP PHOTO / EROL UCEM/Scanpix Vis mer

Det dette gjør med forholdet mellom tyrkere og kurdere er veldig skummelt, det er ikke det beste forholdet fra før og da hjelper det ikke akkurat at slike ting skjer, sier hun.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram